TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Ușor cu pianul pe scări AR-MAS-UOCPPS-17-N-001
Vezi
galerie

Ușor cu pianul pe scări

de Marin Sorescu

Titlu apărut în colecția Serie de autor Marin Sorescu la Art

Id: #250787

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Transportul pianului pe scări a prilejuit și geniului comic burlesc al cinematografului mut momente de neuitat. Titlul sub care apar adunate laolaltă articolele de critică literară ale lui Marin Sorescu trebuie înțeles și așa.


Opiniile creatorilor în materie de artă poartă o pecete personală foarte apăsată și nici acestea din urmă nu contravin regulii. În ele recunoaștem îndată hazul inconfundabil al autorului ciclului La lilieci.


Criticul, sub această înfățișare, ciocnește pianul de toți pereții, ca în faimoasele filme mute ale studiourilor Keystone. Dacă instrumentul e bun, scoate țipete armonioase și demonstrația calității lui se realizează astfel în chip spectaculos. Dacă nu, această critică „prin șocuri“ se vădește încă o dată salutară. Dă gata o operă debilă, spre amuzamentul general.


Tonul glumeț nu afectează deloc justețea sentințelor, aproape întotdeauna inteligente și profunde. Practic, joaca e ca să ne ia ochii, în realitate avem de a face cu o critică foarte serioasă care are și avantajul că produce delicii la lectură. Puține pagini atât de inspirate am citit pe marginea unor autori dificili cum sunt Borges, Michaux, Cioran, Voiculescu, Noica sau G. Călinescu. Unde mai pui că Marin Sorescu îndrăznește chiar să ia peste picior persoane cu multă trecere și gazetă săptămânală la poruncă.” – Ovid S. Crohmălniceanu

extinde
 

Detalii produs

Autor: Marin Sorescu

Ediţie îngrijită de: Mihaela Constantinescu Podocea

Data apariției: noiembrie 2017

ISBN: 9786067104998

Copertă: Hardcover

Număr pagini: 516

Limbă: Română

Dimensiuni: 11x18 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Art

Teme: satiră, umor

Marin Sorescu
Marin Sorescu
Autor

Marin Sorescu este considerat unul dintre cei mai mari scriitori români contempo...

vezi autor