TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Drumul dinozaurului MP-MAI-DRUMUD-16-N-001
Drumul dinozaurului
Vezi
galerie

Drumul dinozaurului

de Marin Ioniţă

Id: #244214

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

„Înainte de 1989, scriitorul Marin Ioniță a fost timp de câțiva ani corespondent de Argeș al ziarului România liberă. Când ajungea în redacție un articol de-al lui (dictat la telefon unei dactilografe), șefii îl citeau cu încântare, dar îl publicau cu spaima că va ieși scandal. Deși nu conținea nimic subversiv, era atât de bine scris, într-o limbă română atât de diferită de limba de lemn a epocii, încât părea suspect.

Aceeași impresie puternică de noutate, de talent literar ingenuu o face acest roman memorialistic, Drumul dinozaurului. Autorul povestește la persoana întâi ce s-a întâmplat cu un tânăr venit de la țară la oraș, într-un mediu infestat de propaganda comunistă. Procesul prin care candoarea acestui  tânăr – ca și a altora − este introdusă cu forța în tiparele ideologiei oficiale este terifiant, te face să te gândești la un mănunchi de flori de liliac dat prin mașina de tocat carne.

Cartea nu este însă una tragică. Umorul, pitorescul, sinceritatea bine jucată de autor creează o atmosferă carnavalescă. Rezultatul? Pe parcursul lecturii, ajungem să îl îndrăgim pe Marin Ioniță ca personaj și să îl admirăm ca autor.”

Alex. Ștefănescu

extinde
 

Detalii produs

Autor: Marin Ioniţă

Data apariției: mai 2016

ISBN: 978-606-8653-74-7

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 256

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Meteor Press

Teme: comunism, umor