TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Calmul prelevat în furtună CR-LIC-CALPNF-13-N-001
Calmul prelevat în furtună
Vezi
galerie

Calmul prelevat în furtună

de Liviu Cangeopol

Id: #229194

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Calmul prelevat in furtuna ar putea fi considerat un roman anacronic daca n-ar fi atemporal (Ingeri pe fisia cuantica ar fi un subtitlu potrivit). Sase destine care se impotmolesc odata cu lumea in fluviul metaforic ce desparte cele doua universuri. La nivel filozofic, romanul pleaca de la o remarca scapata de Heidegger cu prilejul ultimului sau interviu, in care face referire la existenta unei cai de trecere intre aceste universuri. Partea diurna este incitata de incipitul nebuniei lui Nietzsche, care a atras dupa ea, in viziunea unui cineast de geniu, desfacerea lumii in sase zile.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Liviu Cangeopol

Data apariției: 2013

ISBN: 978-973-23-3033-3

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 392

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Cartea Românească

 

Opinii editoriale

"Unii scriu de dragul faimei, din plictiseala, ambitie, insomnie sau sperind ca viata lor va capata un lustru elitist. Altii scriu fara nicio motivatie aparenta. Are vreo importanta? Destinul se detaseaza de orice prezumtie. Timpul investit, energia consumata, alienarea sint preturi pentru care autorul nu asteapta nicio recompensa. In ce ma priveste, nu mi-am dorit decit sa dau niste raspunsuri literare unor cautari filozofice. Cititorii vor decide daca am reusit sau nu. Si numai Dumnezeu daca a folosit la ceva.” 

Liviu Cangeopol

"Calmul prelevat in furtuna nu se supune conventiei destinului evolutiv. Totodata, nu respecta nici reteta senzorialitatii maladive. De asemenea, respinge si transmiterea invataturilor transumane. Forta ei de atractie provine din faptul ca informatiile vehiculate dispar dupa fiecare fraza scrisa. Romanul lui Liviu Cangeopol este evanescent, asemenea universului in continua expansiune vectoriala, fugind de timpul care ii creste in urma.” 

George Neagoe

"Acest derutant si anamorfotic roman (chiar in sensul din pictura, reprezentat de faimosul obiect din Ambasadorii lui Holbein cel Tinar!) este, in temeiul lui, o himeriada. Epopeea unui razboi cu dedublarile Sinelui. Sau lupta pentru suprematie a Ultimului cu Unicul. Melting-ul de verism atroce si fantastic volatil, de luciditate sagace si melancolie coapta duce cu gindul la un Amurg al zeilor compus de un Paganini. Un orfevru care plasmuieste o statuie de bronz. Enorma.” 

Florin Toma
Liviu Cangeopol
Liviu Cangeopol
Autor

Liviu Cangeopol (n. 28 martie 1954, Iași) este un scriitor și jurnalist disident...

vezi autor