TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Kinderland 978-973-46-5516-8
Kinderland
Vezi
galerie

Kinderland

de Liliana Corobca

Titlu apărut în colecția Top 10+ la Polirom

Id: #241159

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Ediție de buzunar
 

Descriere produs

Kinderland, bestsellerul Editurii Cartea Românească la târgul de carte Bookfest (2013), a fost distins cu Premiul Radio România Cultural, secţiunea Proză (ediţia 2014), şi cu Premiul Crystal la Festivalul Internaţional de la Vilenica (Slovenia) şi a fost nominalizat la Premiul Naţional de Proză al Ziarului de Iaşi şi la Premiul literar „Augustin Frăţilă”. Este de asemenea tradus în germană şi în slovenă.

 

La doisprezece ani, Cristina este nevoită să devină „mama” celor doi fraţi mai mici atunci când părinţii pleacă la muncă în străinătate, după „bani lungi”. Prin ochii fetiţei descoperim universul unui sat moldovenesc contemporan, populat în majoritate de copii şi bătrâni. Aici copiii învaţă singuri să supravieţuiască, în timp ce aşteaptă să li se împlinească cel mai frumos vis: întoarcerea părinţilor acasă. Dar aceştia nu se lasă înduplecaţi nici atunci când sunt invocaţi prin ritualuri magice, păgâne. Părăsiţi, copiii se alină cu amintirile vagi ale unei vieţi normale de familie, imitând, înainte de vreme, gesturile adulţilor.

 

Cristina povesteşte despre cruzime şi tandreţe, despre durere şi mângâiere, disperare şi speranţă – despre ţara copiilor maturi, ale căror glasuri nu sunt ascultate de nimeni.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Liliana Corobca

Data apariției: august 2015

ISBN: 978-973-46-5516-8

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 200

Limbă: Română

Dimensiuni: 10,6x18 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: copilărie, iubire, supraviețuire, familie

Liliana Corobca
Liliana Corobca
Autor

Liliana Corobca (n. 10 octombrie 1975, satul Săseni, raionul Călărași, Republica...

vezi autor