TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Joaca preferată (Top 10+) PO-LEC-JOAPT1-17-N-001
Joaca preferată (Top 10+)
Vezi
galerie

Joaca preferată (Top 10+)

de Leonard Cohen

Titlu apărut în colecția Top 10+ la Polirom

Id: #249577

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Joaca preferată comandă acum cartea online scrisă de Leonard Cohen și apărută în colecția Top 10+ la editura Polirom.

Joaca preferată este prima carte prin care celebrul cântăret Leonard Cohen se anuntă că romancier. Tipic prin elementele autobiografice, romanul iese din normele convenționale datorită modului în care autorul concepe „joaca” personajelor sale. Detalii reale compun circumstanțe fictive, figurile feminine și diverse alte obsesii care domină bună parte din versurile lui Cohen își află aici preistoria caleidoscopică. Pe de o parte, roman al despărtirii de tinerețe, al momentului în care memoria devine mai importantă decît încrederea în nemurire, Joaca preferată depăseste, pe de altă parte, linearitatea printr-o viziune abisală, în care autorul își privește cu un umor sec și tandru ironicul personaj-scriitor-cintăret, vorbind despre sine la persoana a treia și scriind sau trăind o proză parcă bazată pe un jurnal lucid al obsesiilor și căutărilor poetului real și fictiv. 

extinde
 

Detalii produs

Autor: Leonard Cohen

Traducător: Vlad A. Arghir

Prefaţator: Mircea Mihăieş

Data apariției: iulie 2017

Titlu original: The Favourite Game

ISBN: 978-973-46-6915-8

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 280

Limbă: Română

Dimensiuni: 10,6x18 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: umor

 

Opinii editoriale

"In carte apar o droaie de femei. Fiecare dintre ele aduce cu sine o relatie erotica complicata, inedita, ca o lume intreaga in care dorinta se conjuga cu pacatul. (...) Ele, femeile, apar si dispar pe parcursul romanului, se schimba mereu ceva cind ele reapar, dar ce ramine constant este el, eroul cartii, si felul in care il cheama de fiecare data printr-o mixtura minunata intre iubirea mare si pacat.
Raportul cu timpul, cu memoria, cu trecutul este poate cea mai fascinanta fateta a acestui roman, convingindu-ne ca Leonard Cohen este infinit de complicat, de sensibil, contradictoriu, de senzual, uimitor de sincer, chiar exhibitionist, adunind in el infinitul inefabil al vietii."

7 august 2012, BookMag.ro - Aurora Liiceanu

"O carte a carei lectura ar trebui insotita de ascultarea, macar o data, a citorva dintre compozitiile celebre ale lui Cohen."

1 august 2003, Ziarul de duminică - Stelian Ţurlea
Mircea Mihăieş
Mircea Mihăieş
Prefaţator

Mircea Mihăieş (n. 1 ianuarie 1954) este profesor de studii americane şi britani...

vezi autor