TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Prietena mea Natalia
Vezi
galerie

Prietena mea Natalia

de Laura Lindstedt

Titlu apărut în colecția Raftul Denisei la Humanitas Fiction

Id: #382032

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Laura Lindstedt, deținătoarea importantului premiu literar Finlandia, ajunge în colecția „Raftul Denisei” cu un roman provocator și dezinhibat despre sexualitatea exacerbată a unei tinere, care – printr-un discurs intermitent, ce ne parvine prin ricoșeu – amintește uneori de Molly Bloom, iar alteori de Anais Nin din Incest, despre puterea limbajului de a forma și deforma, precum și despre identitate.

 

Natalia se gândește întruna la sex, însă, în timpul partidelor sale amoroase, mintea îi e mereu în altă parte. Nici unul dintre numeroșii săi parteneri nu-i oferă satisfacție, cu atât mai puțin nu reușește să-i alunge neliniștile. Povestea ei, spusă de psihoterapeutul cu care se întâlnește săptămânal, dar care e un personaj atât de misterios, încât nu-i aflăm nici măcar genul, apelează la filozofie, artă și literatură, pe de-o parte, iar pe de alta, la descoperirile sexuale din copilărie și punerea în scenă a experiențelor erotice de mai târziu. În timpul ședințelor de terapie, ambii sunt complet absorbiți într-un uimitor duel intelectual, până când granița mereu schimbătoare, mereu fragilă dintre psihoterapeut și pacientă, dintre realitate și ficțiune aproape că dispare.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Laura Lindstedt

Traducător: Sigrid Crăsnean

Data apariției: septembrie 2021

Titlu original: Ystäväni Natalia

ISBN: 9786067798739

Copertă: Paperback

Număr pagini: 268

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas Fiction

Teme: feminism, copilărie, sexualitate, Cultură

 

Opinii editoriale

„Acesta este un roman despre separația subtilă a puterii. Cel care deține cuvintele deține puterea, iar Natalia este marea povestitoare în acest cadru. Ședințele de psihoterapie sunt o sărbătoare a literaturii și artei (vezi Niki de Saint Phalle, Georgia O’Keeffe, dar și tragediile mitologiei grecești). Natalia joacă un joc intelectual despre însușirea poveștilor.”

Het Parool, Olanda

„Când Natalia își notează exercițiile la sfârșitul ședințelor, se dezbracă complet de rolul de pacient sau obiect al studiului. Acum ea este autoarea propriei povești, iar ceea ce urmează este un vârtej filozofic și feminist, care zdruncină definitiv tot soiul de stereotipuri.”

De Standaard, Belgia

„Forța romanului Laurei Lindstedt vine din totala fluiditate cu care, capitol după capitol, este desființată fiecare graniță. [...] Urmărind cu minuție parcursul literar și artistic cu ajutorul căruia terapeutul speră să o poată conduce pe Natalia către ea însăși, se ajunge până la urma la rătăcirea printr-un labirint de oglinzi în care imaginația devine realitate și realitatea imaginație.”

Il Libraio

„Derrida se întâlnește cu Anaïs Nin… Un roman impudic și seducător.”

Kirkus
Laura Lindstedt
Laura Lindstedt
Autor

LAURA LINDSTEDT s-a născut la Kajaani, în Finlanda, în 1976. A studiat literatur...

vezi autor
Sigrid Crăsnean
Sigrid Crăsnean
Traducător

Neil Stuppel Price este arheolog englez specializat în studiul epocii vikingilor...

vezi autor