TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Nu te găsesc pe nicăieri
Vezi
galerie

Nu te găsesc pe nicăieri

de Laura Ionescu

Titlu apărut în colecția Narator la Publica

Id: #381676

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

În volumul său de debut, Laura Ionescu se întoarce în copilărie și adolescență pentru a pune întrebări despre lumea nevăzută a părinților noștri. Autoarea își recompune mama din dialoguri și momente doar ca să descopere cât de complexă a fost ca personaj: o femeie care credea în egalitatea dintre femei și bărbați la începutul anilor 1990, o luptătoare capabilă să înfrunte statul, capul unei familii care a știut mereu că singura resursă cu adevărat infinită este iubirea.

 

O carte despre iubirea care rămâne și care ne crește dincolo de moarte, despre forța de a integra trauma în ceea ce devenim și despre cine sunt ai noștri dincolo de faptul că sunt ai noștri, Nu te găsesc pe nicăieri are o forță emoțională teribilă. Lucrurile nespuse se transformă într-o voce curajoasă și autentică, o voce ale cărei valuri trec insesizabil de la umor la reflecție și de care nonficțiunea românească avea nevoie.



«Naivă mai ești, mamă, oare când o să vezi lucrurile așa cum sunt?», mă întreba ea atunci, iar eu îi răspund: acum. În momentul în care scriu lucrurile astea, le văd pentru prima oară așa cum au fost. Le văd pentru că e prima oară când simt că dacă mă uit la ele așa cum au fost n‑o să orbesc. Am crescut, iar timpul îți dă puterea asta. Mă uit la trecut și știu că n‑o să mă orbească, pentru că am văzut destule până acum.



N‑aș fi vrut să am nimic de‑a face cu acea femeie pe care o iubeau toți și de care se temeau toți. Mă uit în oglindă și o văd în ochii mei, o văd în deciziile mele, în neînfricarea absolută pe care o am uneori. O văd în alunița de pe mâna mea dreaptă, cea pe care o aveam amândouă în același loc. O aluniță pe care timpul insistă să o șteargă, fiindcă timpul e o gumă de șters. O verific din când în când să văd dacă mai e acolo, dar nu prea mai e. Ne seamănă mâinile, ne seamănă picioarele, ne seamănă alunița de sub nas, aia care pare o semnătură grăbită făcută de Dumnezeu când avea multe acte de rezolvat. Semănăm. Nu știu dacă am eu nevoie să semănăm sau chiar semănăm în toate; nu știu dacă oamenii îmi spun asta fiindcă mă iubesc sau fiindcă o iubesc.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Laura Ionescu

Data apariției: august 2021

ISBN: 9786067224566

Copertă: Paperback

Număr pagini: 200

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Publica

Teme: copilărie, curaj, emoții, iubire, moarte

 

Opinii editoriale

Cartea Laurei e un mulțumesc și o despărțire. E o rană deschisă și e vindecarea ei. E o întoarcere în trecut, făcută ca să poți privi către viitor.

Cristian Lupșa, editor DoR

Într-o pagină ești martor la ceva intim din sânul unei familii pe care nu o cunoști, în următoarea te trezești înapoi în propria-ți copilărie.

Tara Duveanu

Cartea asta m-a învățat ceva esențial: ce fel de mamă aș vrea să fiu. Și ce e o mamă bună dacă nu cea care lasă în urma ei oameni care iubesc?

Cristina Stavri

Am citit cartea pe nerăsuflate și am fost atentă la fiecare cuvânt, ca să-l interiorizez, așa cum am simțit că și Laura a împărtășit amintirile cu noi.

Roxana Tănăsachi

„Nu te găsesc pe nicăieri este o declarație de dragoste imperfectă, este iertare și împăcare cu sinele, este râs cu ochii umezi și plâns cu tot corpul. O relație mamă-fiică atât de puternică și de specială, dar atât de universală, încât am revăzut-o pentru o secundă pe mama stând în ușă, spunându-mi că mi-a adus „un pui de fâs”. Este o carte curajoasă, care va ajunge la mama și pe care mama o va iubi, la fel ca mine.

Andreea Călărașu
Laura Ionescu
Laura Ionescu
Autor

Laura Ionescu [Luluts] s-a născut în 1990 la București. A urmat în paralel cursu...

vezi autor