TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Ce încredințăm vântului HF-LIM-CE00NV-21-N-001
Vezi
galerie

Ce încredințăm vântului

de Laura Imai Messina

Titlu apărut în colecția Raftul Denisei la Humanitas Fiction

Id: #367999

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Bestseller internațional, tradus în peste 20 de limbi, Ce încredințăm vântului e o tulburătoare pledoarie pentru viață, inspirată din povestea adevărată a unui loc extraordinar din Japonia zilelor noastre, loc de pelerinaj și consolare după giganticul tsunami din 2011.

 

„Într-o zi cineva a instalat o cabină telefonică în grădina casei sale, la poalele muntelui Kujira-yama, adică Muntele Balenei, în imediata apropiere a orașului Otsuchi, unul dintre locurile cele mai grav lovite de tsunami-ul din 11 martie 2011. În interiorul ei se află un telefon vechi, negru, care însă nu este conectat și care poartă glasurile în văzduh. Mii de persoane merg în pelerinaj la el în fiecare an.”

 

Când un uragan violent lovește acea zonă, o femeie își riscă viața pentru a se asigura că grădina magică de pe Muntele Balenei nu va fi distrusă. Numele ei este Yui și pe data de 11 martie 2011, când marea a măturat coastele Japoniei, și-a pierdut mama și fiica în vârstă de trei ani. Până să afle din întâmplare, în timpul unei emisiuni la radio pe care o modera, de existența Telefonului Vântului, Yui nu mai avea nici o rațiune de a trăi. Dar călătoria spre Kujira-yama și întâlnirea cu Takeshi, medicul văduv a cărui fiică refuză să vorbească, și cu o întreagă galerie de ființe ale căror răni se vindecă au fost primii pași pe drumul regăsirii unui sens al vieții, reaprinderii speranței, redescoperirii iubirii.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Laura Imai Messina

Traducător: Smaranda Bratu Elian

Data apariției: martie 2021

Titlu original: Quel che affidiamo al vento

ISBN: 978-606-779-780-0

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 216

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas Fiction

Teme: iubire, moarte, familie

 

Opinii editoriale

„Scrisul autoarei îl amintește pe cel al lui Kazuo Ishiguro, dar în oglindă: în vreme ce Ishiguro te conduce lin spre un deznodământ trist, Messina te copleșește la început cu suferință, dar presară cărarea cititorului cu firimituri ale unei fericiri viitoare. Trebuie s-o citiți!”

Kirkus Reviews

„Un roman care ne învață să renaștem și să trăim din plin folosindu-ne inteligența emoțională.”

Corriere nazionale

„O delicată poveste de dragoste și, în același timp, o amplă și copleșitoare meditație despre durere și pierdere.”

Heat

„Așa cum forța de neoprit a vântului străbate viețile personajelor, energia emoțională a poveștii crește ca un tsunami.”

Yorkshire Times

„De o stranie frumusețe, inspiratoare și memorabilă, aceasta e o carte care trebuie savurată.”

Choice, The Book of the Month