TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Dansul privighetorii de primăvară HF-KYS-DANPDP-17-N-001
Vezi
galerie

Dansul privighetorii de primăvară

de Kyung-sook Shin

Titlu apărut în colecția Raftul Denisei la Humanitas Fiction

Id: #250979

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Dansul privighetorii de primăvară este o minuțioasă cronică a crepusculului unei lumi și o melancolică poveste de dragoste. Plecând de la un amănunt istoric real, Kyung-sook Shin construiește odiseea tinerei Yi Jin, care amintește de Memoriile unei gheișe. Romanul, al cincilea semnat de Kyung-sook Shin, singura femeie căreia i s-a decernat Man Asian Literary Prize, a cunoscut un succes fulminant atât în Coreea, cât și în China.

 

Ultimii ani ai regatului Joseon, prins în încleștarea marilor puteri și a intereselor acestora în Peninsula Coreeană. Yi Jin, orfană, ajunge printr-o întâmplare la Curtea regală și cucerește cu prospețimea și drăgălășenia ei inima reginei, care îi va deveni protectoare. Minunată dansatoare, de o mare frumusețe și inteligență, educată în spiritul fidelității absolute, Yi Jin este cea mai credincioasă slujitoare a suveranei.


Franța, prosperă și efervescentă în plină Belle Époque. Primul său reprezentant diplomatic în îndepărtatul regat coreean, Victor Collin de Plancy, este un tânăr temerar, iubitor de cultură orientală, colecționar, fascinat de țara în care ajunge și mai cu seamă de dansatoarea dela Curtea regală care vorbește franțuzește.


Contrar tuturor cutumelor, Victor primește permisiunea de a o lua pe Yi Jin în Europa și o introduce în rafinata societate pariziană, unde îi cunoaște, printre alții, pe Émile Guimet, Félix Régamey și Guy de Maupassant, cărora le câștigă admirația. Dar Yi Jin e dominată, înainte de orice, de devotamentul necondiționat pentru regina machiavelică și însingurată și nu ezită să-și sacrifice pasiunea în fața iubirii filiale.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Kyung-sook Shin

Traducător: Diana Yüksel

Data apariției: noiembrie 2017

ISBN: 978-606-779-272-0

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 396

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas Fiction

Teme: iubire, Cultură

Kyung-sook Shin
Kyung-sook Shin
Autor

Cea mai cunoscută scriitoare coreeană, autoarea romanului Ai grijă de mama (2008...

vezi autor