TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Berlin NE-KRS-BERLIN-19-N-001
Berlin
Vezi
galerie

Berlin

de Krista Szöcs

Titlu apărut în colecția Vorpal la Nemira

Id: #262049

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Poezia Kristei Szöcs, extrem de muzicală, extrem de depresivă, este puternică în sensul în care cineva poate să ajungă la un limbaj al semnelor diseminării sentimentelor într-o lume pe care eu niciodată nu am să o pot vedea, dar pe care mi-o imaginez ca pe o lume a unei splendori depresive și asumate. Poezia Kristei nu e deloc feministă, nu este deloc erotică la modul grosolan. Îi doresc să devină o mare poetă a interiorității ei, printr-un limbaj al unei amintiri care să nu sufoce poezia, ci mai degrabă să o deschidă spre lume.” – Angela Marinescu



Alte titluri pentru KristaSzöcs (autor):
Cu genunchii la gură (2022) ,
extinde
 

Detalii produs

Autor: Krista Szöcs

Data apariției: mai 2019

ISBN: 978-606-43-0541-1

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 72

Limbă: Română

Dimensiuni: 15x21 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Nemira

Teme: depresie, emoții, identitate

 

Opinii editoriale

„Dar și eu sunt un om al exceselor, dar și universul meu e un univers ecou, îți vine deseori să exclami în vreme ce citești cartea Kristei Szöcs; fiindcă e atâta enormă căldură umană în ea, fiindcă hașurează atâtea zone vitale ale umanității noastre post-umane, încât e imposibil să nu te regăsești și pe tine în paginile ei. Și să nu te înțelegi. E imposibil să citești cartea ei & să nu te împaci cu tine. Cel puțin temporar. Ăsta e unul dintre cele câteva lucruri esențiale pe care literatura le poate face pentru noi – iar asta face din Krista Szöcs una dintre poetele esențiale ale generației ei.

Radu Vancu

O distopie cu nume de oraș plus un cuminte excesiv sau invers. O deconstrucție interioară, o strămutare dincolo de utopie și distopie, o fericire în imaginarul exceselor. La sfârșit te întrebi: berlin? ce e berlin? unde e berlin, am fost vreodată acolo? oricine poate merge acolo? e un substantiv comun? Nici excesul, nici Berlinul nu sunt ceea ce par a fi atunci când călătorești cu Krista. Și nici măcar poezia, deși ea e prezentă peste tot, ea unifică lumile-ntre ele. Et in Berlin ego.

Svetlana Cârstean