TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Femeia nisipurilor (Top 10+) PO-KOA-FEMNT1-18-N-001
Femeia nisipurilor (Top 10+)
Vezi
galerie

Femeia nisipurilor (Top 10+)

de Kobo Abe

Titlu apărut în colecția Top 10+ la Polirom

Id: #253293

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Roman ecranizat în 1964, în regia lui Hiroshi Teshigahara; filmul a fost distins în acelaşi an cu Premiul pentru cel mai bun film străin la Festivalul de la Cannes.


Niki Jumpei, protagonistul romanului Femeia nisipurilor, profesor şi entomolog amator, descoperă în nişte dune un sat straniu, ai cărui locuitori trăiesc în gropi săpate în nisip. Ţinut captiv de o văduvă într-una dintre gropi, se vede nevoit să îndepărteze necontenit nisipul care ameninţă să îngroape comunitatea. Trasînd cu o mînă de maestru etapele revoltei, înfrîngerii şi apoi ale resemnării eroului, Kobo Abe izbuteşte o analiză magistrală a comportamentului unui om pus într-o situaţie-limită. Romanul alegoric al lui Kobo Abe este considerat una dintre cele mai valoroase opere japoneze postbelice.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Kobo Abe

Traducător: Magdalena Levandovski-Popa

Data apariției: martie 2018

Titlu original: Suna no onna

ISBN: 978-973-46-7202-8

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 232

Limbă: Română

Dimensiuni: 10,6x18 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

 

Din blogul Cartepedia

Cartepedia Cartepedia

,,Nisipul pare a avea o dimensiune metafizică mult mai profundă decât ar părea. El nu este nici solid și nici lichid, iar puși să luptăm împotriva lui vom descoperi foarte repede că ne poate înghiți ori......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

„Unui Camus de Tokyo, infernul îi e egal de aproape ca și omologului său european. Soluțiile de coabitare cu limită sînt aceleași, europeanul educat existențialist va simți la Kobo Abe un limbaj familiar. Scriitor japonez notoriu, iubitor al teatrului-experiment, regizor consangvin cu Ionesco și Beckett, autorul Femeii nisipurilor (cu o ecranizare premiată la Cannes în 1964 și nominalizată la Oscar) e un angoasat oriental. Acest din urmă roman al lui Abe e o răscruce nouă a unor drumuri vechi: simte cum respiră un Icar sau un Robinson, închiși în ciumă, în castelul și în spațiile ionesciene deodată.”

23 iunie 2004, Cultura - Dariana Toader