TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Pasăre cântătoare - PB YA-KAE-PASRCP-17-N-001
Vezi
galerie

Pasăre cântătoare - PB

de Kathryn Erskine

Titlu apărut în colecția Lectura 14 ani+ la Young Art

Id: #247956

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Roman distins cu National Book Award for Young People's Literature


Caitlin e o fetiţă mai specială: suferă de sindromul Asperger. Lucrurile sunt albe sau negre, mâncarea nu trebuie să i se amestece pe farfurie, spune tot ce-i trece prin cap, desenele pe care le face (şi la care e foarte talentată) nu pot fi în culori; altfel, totul devine confuz.


Devon, fratele său mai mare, îi era cel mai bun ajutor când lumea ajungea să fie copleşitoare, dar acum a dispărut. Tatăl nu-i e de prea mare folos, pierderea lui Devon a lăsat un gol imens. Caitlin nu vrea decât ca lucrurile să fie exact ca-nainte. Ştie că trebuie să ajungă la „împăcare“, dar nu înţelege ce înseamnă asta, în ciuda definiţiilor din dicţionarele pe care le consultă. În încercările ei de a obţine împăcarea, Caitlin descoperă că lucrurile în viaţă nu sunt neapărat albe sau negre.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Kathryn Erskine

Traducător: Iulia Pomagă

Data apariției: martie 2017

Titlu original: Mockingbird

ISBN: 9786068811130

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 208

Limbă: Română

Dimensiuni: 12,5x20,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Young Art

Teme: copilărie, emoții

 

Din blogul Cartepedia

Vlad Zver Vlad Zver

,,Devon, fratele lui Caitlin, este ucis într-un school shooting, împreună cu un alt elev şi cu una dintre profesoare. În mica lor comunitate, oamenii trec greu peste aceste evenimente: rudele celor uciş......“

citește mai mult
Romeo Aurelian Ilie Romeo Aurelian Ilie

,,Poate pentru fiecare dintre noi viața este surprinzătoare. Poate fiecare dintre noi am trăit experiențe care ne-au marcat pentru totdeauna, episoade peste care am crezut că nu vom putea trece. Fiecare......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

E o decizie curajoasă să narezi povestea din perspectiva lui Caitlin. Modul în care Kathryn Erskine a tratat «gândirea Asperger» e impresionant şi sensibil.

The Guardian

Pe măsură ce cititorii trec împreună cu Caitlin peste această încercare, îşi dau seama că şi ei au devenit mai empatici punându-se în pielea ei, experimentând felul ei diferit de a vedea şi de a interacţiona cu lumea.

Kirkus Reviews
Kathryn Erskine
Kathryn Erskine
Autor

Kathryn Erskine este o scriitoare americană născută în Olanda, crescută în diver...

vezi autor