TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Buddha din podul casei PO-JUO-BUDDPC-13-N-001
Buddha din podul casei
Vezi
galerie

Buddha din podul casei

de Julie Otsuka

Titlu apărut în colecția Biblioteca Polirom la Polirom

Id: #228647

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Subiectul neobișnuit al romanului Buddha din podul casei este importul masiv de femei japoneze în San Francisco în anii 1920. Tratate  o marfă, femeile erau comandate prin poștăîn urmă unor căsătorii aranjate prin corespondență și bazate doar pe un schimb de fotografii – o afacere prosperă pentru mijlocitorii acestor aranjamente. Realitatea care le așteaptă pe tinerele japoneze pe tărîmul făgăduinței este una neașteptată, de multe ori crudăși multe din ele nu-și vor reveni niciodatăÎnsă în urmă acestui fenomen a rezultat o întreagă generație de origine niponă care a început  trăiască într-o nouă patrie, iar ulterior a căzut victima vînătorii de vrăjitoare din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Spunînd povestea tinerelor japoneze ajunse pe pămînt american, Otsuka alege o formă de narațiune inedităpoetică șiîn același timpîncărcată de povești individuale, ce a fost asemănată de critici cu vocea colectivă a corului antic grecesc. Concentrarea istoriilor personale în fraze scurte, de mare impact, cu un ritm interior captivant, conferă forță și farmec acestei cărți neobișnuit de frumoase în dramatismul ei.

Buddha din podul casei a fost recompensat în 2012 cu PEN/Faulkner Award, în Statele Unite, și cu Prix Femină Etranger, în Europa.


Alte titluri pentru JulieOtsuka (autor):
Înotătorii (2023) ,


Alte titluri pentru CasianaIoniţă (traducator):
Inima întunericului (Top 10+) (2014) ,
extinde
 

Detalii produs

Autor: Julie Otsuka

Traducător: Casiana Ioniţă

Data apariției: 2013

Titlu original: The Buddha in the Attic

ISBN: 978-973-46-3788-1

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 176

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: Al Doilea Război Mondial, război, vrăjitoare

 

Din blogul Cartepedia

Valentin Derevlean Valentin Derevlean

,,Julie Otsuka, prozatoare americană de origine japoneză, a luat cu acest roman două premii care ar trebui să te recomande oriunde: PEN/Faulkner Award şi Prix Femina Étranger. Romanul descrie industria......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

"Buddha din podul casei isi desfasoara firul sub forma unor povesti intretesute, unele nu mai lungi de un paragraf. Desi aceasta concentrare narativa pare sa le impuna personajelor o distanta emotionala, ea insufla de fapt romanului o puternica incarcatura afectiva. Stilul incantatoriu al lui Otsuka face ca proza ei sa se apropie de poezie.” 

The New York Times Book Review

"Otsuka elaboreaza in culori scinteietoare, care pilpiie, se amesteca si irizeaza intr-un joc de lumini si umbre, un portret colectiv al japonezelor venite in America in chip de mirese prin corespondenta.” 

Library Journal

"Un splendid poem in proza, care ofera o lectie amara de istorie.” 

Kirkus Reviews