TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Portofoliul fugii
Vezi
galerie

Portofoliul fugii

de Julie Orringer

Titlu apărut în colecția Raftul Denisei la Humanitas Fiction

Id: #374546

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Declarat anticipat unul dintre cele mai bune romane ale anului 2019 de publicațiile The Wall Street JournalThe Washington PostEntertainment Weekly și ObserverPortofoliul fugii se susține printr-o îmbinare perfectă între istoria adevărată și o insolită poveste de iubire, punând grave întrebări legate de egoism și umanitate.

 

Hannah Arendt, Victor Brauner, André Breton, Marc Chagall, Marcel Duchamp, Max Ernst, Lion Feuchtwanger, Franz Werfel, Alma Mahler Gropius Werfel, Golo Mann, Victor Serge... – nume, printre altele mii, pe o dublă listă: a celor hăituiți de regimul nazist și a celor care trebuie salvați.

 

Marsilia, 1940. Varian Fry, un jurnalist american, preia conducerea Emergency Rescue Committee, al cărui scop e să scoată din Franța Republicii de la Vichy elita culturală europeană vânată sistematic de naziști – pictorii și scriitorii, mai cu seamă. Varian Fry ajunge la Marsilia cu o listă deja redactată și, va descoperi, insuficientă, cu un mandat scurt, pe care îl va prelungi împotriva tuturor presiunilor, inclusiv americane, până când propria existență îi va fi amenințată, și cu o susținere financiară precară, pentru care se ivește o soluție. Un portofoliu al fugii, o selecție de lucrări realizate și donate tocmai de cei aflați în pericol, pentru a fi trimise, expuse și apoi licitate în Statele Unite, banii urmând să cumpere într-un fel sau altul accesul acestora la libertate. Un plan aproape fără cusur, dacă nu ar fi apărut o întâlnire neprevăzută: Varian Fry îl va regăsi la Marsilia pe Elliott Grant, cel care jucase un rol important în viața lui cu doisprezece ani în urmă.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Julie Orringer

Traducător: Alina Cârâc

Data apariției: iunie 2021

Titlu original: The Flight Portfolio: A Novel

ISBN: 978-606-779-732-9

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 600

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas Fiction

Teme: iubire, libertate, nazism

 

Opinii editoriale

„Varian Fry a aprins o flacără mică și puternică într-o lume a întunericului, iar în mâinile pricepute ale lui Julie Orringer – sub vraja prozei sale magistrale, prin portretele fine pe care le realizează, prin structura de thriller clasic de spionaj și prin redarea însuflețită a acelei lumi frumoase și teribile –, strălucirea curajului lui Fry, umanitatea sa fragilă și rezistența neclintită răspândesc o lumină inepuizabilă peste propriile noastre vremuri tulburi.”

Michael Chabon

„Conceput magnific, scris impecabil, punând în lumină marele talent al lui Julie Orringer, un roman destinat să devină un clasic.”

Publishers Weekly

„Un testament al rezistenței prin artă și iubire.”

Entertainment Weekly
 Julie Orringer
Julie Orringer
Autor

JULIE ORRINGER s-a născut în 1973 la Miami, în Florida. A studiat la Cornell Uni...

vezi autor