TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Bărbatul cu haină roșie NE-JUB-BRBCHR-20-N-001
Vezi
galerie

Bărbatul cu haină roșie

de Julian Barnes

Titlu apărut în colecția Serie de autor Julian Barnes la Nemira

Id: #317430

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Vara lui 1885. Trei francezi ajung la Londra pentru cumpărături. Unul dintre ei e prinț, altul e conte, iar al treilea nu are rang nobiliar. E un italian care, cu patru ani în urmă, a fost subiectul celui mai cunoscut portret al lui John Singer Sargent. Se numește Samuel Pozzi, pionier în ginecologie și liber-cugetător, un om de societate cu o viață amoroasă faimoasă pentru complicațiile ei.

 

Viața lui Pozzi se desfășoară pe fundalul Parisului de la sfârșitul secolului al XIX-lea, minunata epocă a extravaganțelor și a plăcerilor, marcată, totodată, de narcisism, decadență și violență.

 

În cea mai recentă carte a sa, Julian Barnes pictează o frescă a Belle Époque cu eroii și antieroii ei, cu scriitorii, artiștii și gânditorii care au marcat-o – ne întâlnim, printre alții, cu Henry James, Sarah Bernhardt, Oscar Wilde, Marcel Proust, în schimburi de idei memorabile.

 

„Cât despre eșecul – eșecul amoros – al vieții soților Pozzi împreună, avem doar relatarea lui. Ce anume a vrut să spună Pozzi prin «măsuri viguroase, aproape violente» în luna de miere? Ce a înțeles soția din brusca schimbare de comportament a acelui Pozzi din scrisorile în care o curta? Acesta să fi fost momentul când a început să se gândească glacial la posibilitatea unei despărțiri? Nu putem ști. N-avem decât să speculăm, atâta timp cât recunoaștem că speculațiile noastre sunt romanești și că romanul are aproape la fel de multe forme ca iubirea și sexul.“

extinde
 

Detalii produs

Autor: Julian Barnes

Traducător: Radu Paraschivescu

Data apariției: septembrie 2020

Titlu original: The Man in the Red Coat

ISBN: 978-606-430-689-0

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 304

Limbă: Română

Dimensiuni: 12x22 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Nemira

Teme: aventură, curiozitate, societate

 

Opinii editoriale

Povestea lui Pozzi îi vine mănușă lui Barnes, de aceea a rezultat una dintre cele mai bune cărți ale sale. Bifează toate căsuțele: imersiunea în viața culturală a Franței din secolul al XIX-lea, în contrast cu insularitatea manifestată de Marea Britanie, atunci și acum; puzzle-ul de fapte reale și ficțiune; dilemele legate de viața sexuală.

Evening Standard
Julian Barnes
Julian Barnes
Autor

Julian Barnes s-a născut în Leicester, Anglia, în 1946. A studiat la City of Lon...

vezi autor
Radu Paraschivescu
Radu Paraschivescu
Traducător

Radu Paraschivescu (n. 1960, Bucureşti) trăieşte în Balta Albă şi se visează la...

vezi autor