TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Femeia din amiază HF-JUF-FEMEDA-11-P-001
Vezi
galerie

Femeia din amiază

de Julia Franck

Titlu apărut în colecția Raftul Denisei la Humanitas Fiction

Id: #202996

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Roman distins cu Deutscher Buchpreis, tradus în 35 de limbi şi vândut în peste un milion de exemplare

 

Vara anului 1945. O gară mică, undeva în estul Germaniei, asaltată de populaţia înfricoşată care visează să prindă un tren spre vest. Helene şi fiul său sunt fugari, dar micul Peter nici nu-şi imaginează că, de fapt, coşmarul abia începe: mama lui îl abandonează pe o bancă din gară. Sfâşiată de durerea despărţirii, aceasta rupe, odată cu cordonul ombilical ce-o unește cu fiul ei, şi legăturile cu trecutul, în care a trebuit să îndure tortura unei mame bolnave psihic, moartea tragică a bărbatului iubit şi căsătoria umilitoare cu un inginer nazist.

 

O cronică istorică şi socială impresionantă a Germaniei unei jumătăţi de secol, un roman de familie care uneşte destinele a trei generaţii, o poveste de dragoste şi orbire sufletească, aflate sub semnul enigmaticei legende a Femeii din amiază.



Alte titluri pentru RamonaTrufin (traducator):
Malina (2023) ,
Voi, cuvinte (2023) ,
Focul (2024) ,
extinde
 

Detalii produs

Autor: Julia Franck

Traducător: Ramona Trufin

Data apariției: 2011

Titlu original: Die Mittagsfrau

ISBN: 978-973-689-394-0

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 380

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas Fiction

Teme: Al Doilea Război Mondial, iubire, nazism, război

 

Opinii editoriale

„Roman de epocă şi de familie, Femeia din amiază pătrunde – cu o intensitate prea înaltă ca să aibă nevoie de acrobaţii poetice sterile – în miezul cel mai adânc al relaţiilor dintre oameni.”

Der Standard

„Lectura ademenește, impresionează și te face să-ți înghețe sângele în vine. Totul este scris din perspectiva protagonistei, fără a fi comentat sau teoretizat – iată unul dintre motivele succesului Femeii din amiază.”

Le Monde

„E admirabil instinctul acestei autoare pentru senzualitate, dependenţă, iubire, putere şi umilinţă. În asemenea pasaje, străfulgeră scânteia marii literaturi.”

Die Zeit