TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Don Julián LE-JUG-DON00J-10-N-001
Don Julián
Vezi
galerie

Don Julián

de Juan Goytisolo

Titlu apărut în colecția Maeștrii Leda la Leda

Id: #229000

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Tripticul răului – din care face parte şi Don Julián, alături de Carte de identitate şi Juan fără de ţară – deschide un drum nou în literatura spaniolă a secolului XX, dezvăluind adevărul despre peisajul politic, moral şi cultural al Spaniei franchiste şi postfranchiste. Interzisă cândva, apreciată apoi la adevărata ei valoare, trilogia reprezintă un veritabil monument istoric pentru poporul spaniol şi literatura acestuia. Cu o structură narativă profundă, cu explorări fără limite ale limbajului, ea reprezintă totodată una dintre experienţele inovatoare cele mai radicale ale literaturii spaniole contemporane.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Juan Goytisolo

Traducător: Andrei Ionescu

Data apariției: noiembrie 2010

Titlu original: Don Julián

ISBN: 978-973-102-304-5

Copertă: Paperback

Număr pagini: 240

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 120g/m

Editura: Leda

Teme: societate

 

Opinii editoriale

„S-a spus, pe bună dreptate, ca Don Julián este cartea pe care autorul nu putea să nu o scrie. Este cartea celei mai profunde schimbări tematice, însoţită, în mod necesar, de schimbarea la fel de profundă a stilului. Este cartea mărturiei sfâşietoare a unui autor angoasat până la autoanihilare, a unui autor ce se supune permanent la o analiză hiperlucidă, lipsită de orice menajamente, în căutarea propriei sale identitati, marcate definitiv de răni necicatrizate. Este o carte iesită dintr-o profundă nemultumire, din suferinţă şi mânie, din dezlănţuirea simultană şi virulentă a unor demoni de naturi diferite.”

Andrei Ionescu

Don Julián este cea mai radical subversivă capodoperă a literaturii spaniole.” 

Pere Gimferrer

„Nici un scriitor nu s-a cufundat mai profund ca Goytisolo în măruntaiele textului, contopindu-se cu el şi lăsând să-i curgă prin vene sângele zămislirii lui.” 

Jorge Semprún
Juan Goytisolo
Juan Goytisolo
Autor

Juan Goytisolo (n. 1931) face parte din galeria marilor nume ale literaturii spa...

vezi autor