TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Lucarna PO-JOS-LUCARN-13-N-001
Lucarna
Vezi
galerie

Lucarna

de José Saramago

Titlu apărut în colecția Top 10+ la Polirom

Id: #205542

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Ediție de buzunar
 

Descriere produs

Premiul Nobel pentru Literatură 1998


Lucarna este un roman de atmosferă, în care personajele sunt lăsate să se desfăşoare, să-şi exprime nemulţumirile, să evolueze ca într-o piesă de teatru. Fără să facă lucruri extraordinare, fără să întreprindă acţiuni care să schimbe soarta lumii, fiecare dintre actorii ce populează romanul este, la rândul său, un personaj „principal”: cizmarul Silvestre, cu alura lui de Don Quijote, tânăra Isaura, cu frustrările ce ar putea fi ale fiecăruia dintre noi, sau timida Justina, a cărei lume se învârte în jurul unui soţ capricios. Naratorul urmăreşte cu discreţie, asemenea unui zeu blând, sărind de la un personaj la altul, o lume condusă de frustrări mari şi aspiraţii mici, de nostalgia pentru vremurile ce păreau cândva mai fericite.

extinde
 

Detalii produs

Autor: José Saramago

Traducător: Simina Popa

Prefaţator: Pilar del Rio

Data apariției: octombrie 2022

Titlu original: Claraboia

ISBN: 978-973-46-9204-0

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 344

Limbă: Română

Dimensiuni: 10,6x18 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: iubire, destin, fericire, identitate

 

Opinii editoriale

„Lucarna povestește despre locuitorii unui apartament din Lisabona: Silvestre cizmarul, Justina, bărbatul ei mitocan și Carmen, o nostalgică venită de pe meleagurile Spaniei. E un roman tare dificil pentru o perioadă precum a fost cea a anilor ’50.

O carte în care familia, stâlpul societății, e un fel de cuib de vipere din care nu lipsesc violul, dragostea între lesbiene, abuzul.” 

The Guardian

„Lucarna este darul pe care îl meritau cititorii lui Saramago. Nu înseamnă a închide o poartă, ci, dimpotrivă, a o deschide larg, pentru a putea reciti opera în lumina și din perspectiva lucrurilor pe care scriitorul ni le spusese deja încă din tinerețe. Lucarna este poarta de intrare în lumea lui Saramago și va fi o descoperire pentru fiecare cititor. Ca și cum un cerc perfect s-ar închide. Ca și cum moartea nu ar exista.

Pilar del Rio
José Saramago
José Saramago
Autor

José Saramago s-a născut la 16 noiembrie 1922 în Azinhaga (Ribatejo), într-o fam...

vezi autor