TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Inima omului (Vol. 3) PO-JKS-INIMAO-18-N-001
Inima omului (Vol. 3)
Vezi
galerie

Inima omului (Vol. 3)

de Jón Kalman Stefánsson

Titlu apărut în colecția Biblioteca Polirom la Polirom

Id: #256355

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

După ce şi-a văzut prietenul îngheţînd în larg şi după ce a străbătut munţii viscoliţi ca să înapoieze o carte aducătoare de moarte, băiatul, eroul fără nume al trilogiei lui Jón Kalman Stefánsson, încearcă din răsputeri să iasă biruitor dintr-o altă încercare: aceea a dragostei. În vara islandeză, care durează atît de puţine săptămîni, băiatul nu mai trăieşte decît cu gîndul la părul imposibil de roşu al fetei de care s-a îndrăgostit în clipele cînd se zbătea între viaţă şi moarte. Dar ea e acum departe, peste fiorduri greu de străbătut, şi doar scrisorile şi poezia o apropie. Pînă cînd băiatul înţelege că inimii nu i te împotriveşti – şi începe astfel o nouă călătorie peste ape întunecate şi neiertătoare. Cu Inima omului se încheie trilogia islandeză a lui J.K. Stefánsson, începută de romanul Între cer şi pămînt şi continuată cu Tristeţea îngerilor, trilogie care i-a adus autorului său un uriaş succes internaţional. Ediţia engleză a romanului a cîştigat în 2016 Oxford-Weidenfeld Translation Prize.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Jón Kalman Stefánsson

Traducător: Magda Răduţă

Data apariției: octombrie 2018

ISBN: 978-973-46-7629-3

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 352

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: moarte, prietenie

 

Din blogul Cartepedia

Dragoș-Andrei Preutescu Dragoș-Andrei Preutescu

,,Scriitorul islandez, Jón Kalman Stefánsson, își încheie Trilogia fiordurilor cu un roman ce ne aduce mai aproape de singurătatea vieții islandeze, Inima Omului. O carte în care frigul și căutarea căld......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

„Un vechi tratat arab de medicină spune că inima omului e împărţită în două, prima parte se numeşte fericire, a doua, disperare. În care să ne încredem?” 

fragment din carte

„Jón Kalman Stefánsson este un scriitor minunat. De cîte ori îl citesc, îmi aduc aminte ce înseamnă scrisul, dar şi simpla, atît de înşelător de simpla aventură a vieţii. Un povestitor în afara timpului.” 

Carsten Jensen

„Romanul lui Stefánsson suprapune culorile lui Dylan Thomas sau Thomas Hardy peste un peisaj spiritual desprins parcă din J.R.R. Tolkien. Proza plină de profunzime a scriitorului islandez freamătă ca valurile şi străluceşte ca marea în miezul verii. Inima omului încheie o trilogie monumentală.” (The Independent)

The Independent

„Un roman suspendat între mit şi istorie, populat cu personaje stranii care străbat ţinuturi nesfîrşite.” 

Monocle

„Aceeaşi grandoare a stihiilor pe care-o întîlnim la Cormac McCarthy.” 

Times Literary Supplement
Jón Kalman Stefánsson
Jón Kalman Stefánsson
Autor

Jón Kalman Stefánsson, unul dintre cei mai importanti scriitori contemporani isl...

vezi autor