TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Augustus PO-JOW-AUGUST-17-N-001
Augustus
Vezi
galerie

Augustus

de John Williams

Titlu apărut în colecția Biblioteca Polirom la Polirom

Id: #248702

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Comandă acum cartea online, scrisă de John Williams și apărută în colecția Biblioteca Polirom Esențial la editura Polirom.

Cel de-al treilea roman al lui John Williams, Augustus, este o rescriere ficţională a vieţii împăratului Caius Octavius, din anii primei tinereţi până la bătrâneţe. Construită într-o manieră originală, din scrisori, rapoarte oficiale şi declaraţii ce refac pas cu pas destinul acestui personaj fascinant, cartea reprezintă un adevărat tur de forţă şi virtuozitate narativă. De la inteligenta şi promiscua fiică a împăratului, Iulia, până la conducători militari faimoşi, precum Marcus Antonius, sau cărturari şi poeţi ca Strabon, Horaţiu şi Ovidiu, fiecare personaj îşi păstrează individualitatea şi se povesteşte în acelaşi timp pe sine însuşi. Departe de a fi un simplu roman istoric, Augustus este o naraţiune complexă a devenirii şi transformării unei fiinţe umane remarcabile. În acelaşi timp, cartea reface o epocă şi o lume, cu intrigi şi lupte pentru putere, patriotism şi loialitate, comploturi şi libertinism. 

extinde
 

Detalii produs

Autor: John Williams

Traducător: Ariadna Ponta

Data apariției: mai 2017

ISBN: 978-973-46-6518-1

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 344

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

 

Opinii editoriale

„Romanul lui John Williams are două calităţi: amplitudinea şi o extraordinară atenţie asupra detaliului; nici una dintre ele nu este sacrificată pentru valorizarea celeilalte.” 

Financial Times

„John Williams a alcătuit o operă de ficţiune atrăgătoare, convingătoare psihologic, un portret elocvent şi bine închegat.” 

The New York Times

„Geniul acestui uluitor scriitor american stă în faptul că ne arată cum nişte vieţi ce par complet străine pot semăna foarte bine cu propriile noastre vieţi.” 

New Statesman

„Redescoperirea creaţiei lui Williams este ceva absolut încântător: dă senzaţia că mai există un dram de dreptate într-o lume grav lipsită de aşa ceva – dreptate pentru un romancier profund, erudit, inteligent, care aproape că nu era în stare să scrie vreo propoziţie şchioapă.” 

The Los Angeles Review of Books
John Williams
John Williams
Autor

Scriitorul american John Williams s-a născut în 1922 în Clarksville, Texas. În t...

vezi autor