TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Poneiul roșu PO-JOS-PONRT1-21-N-001
Poneiul roșu
Vezi
galerie

Poneiul roșu

de John Steinbeck

Titlu apărut în colecția Top 10+ la Polirom

Id: #367997

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Ediție de buzunar
 

Descriere produs

Poneiul roșu reunește patru nuvele scrise de John Steinbeck între 1933 și 1936. Textele îl au că protagonist pe Jody Tiflin, un băiat de zece ani, a cărui viață la ferma părinților săi de la poalele munților Gabilan stă sub semnul tensiunii dintre severitatea paternă și dorința de aventură.

 

Jody are parte de o serie de experiențe ce îl pun în contact nemijlocit cu nașterea și moartea, la care asistă fără să vrea și care îl marchează. Steinbeck nu se înscrie însă în tradiția unui roman al formării – oricât de traumatice sunt momentele prin care trece Jody, ele nu par să ajute la maturizarea protagonistului. Într-o proză lipsită de sentimentalitate, dar de o frumusețe tulburătoare, la fel ca natura ce îl înconjoară pe Jody, Steinbeck reușește să surprindă tocmai intensitatea prezentului, suspendat între un trecut epuizat și un viitor amenințător, reprezentat de munții cei mari, înspre care nu se îndreaptă nimeni. 

extinde
 

Detalii produs

Autor: John Steinbeck

Traducător: Dana Crăciun

Data apariției: martie 2021

Titlu original: The Red Pony

ISBN: 978-973-46-8419-9

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 180

Limbă: Română

Dimensiuni: 10x18 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: aventură, copilărie, identitate

 

Din blogul Cartepedia

Valentin Derevlean Valentin Derevlean

,,Steinbeck e unul dintre prozatorii mei preferați. Foarte multe dintre personajele sale se numără printre personajele mele preferate, așa că reeditarea romanului Poneiul roșu în seria de autor Polirom......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

Poneiul roşu subliniază o idee importantă, aceea că omul nu trebuie rupt de mediul său natural... Aici se arată marile calităţi de prozator ale lui Steinbeck, care utilizează tehnica realistă şi şocul dramatic ca să-şi ilustreze ideile.

The Nation
John Steinbeck
John Steinbeck
Autor

John Ernst Steinbeck s-a născut la 27 februarie 1902 în Salinas, California. Înt...

vezi autor