TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Omida (Top 10+) PO-JOF-OMIDT1-17-N-001
Omida (Top 10+)
Vezi
galerie

Omida (Top 10+)

de John Fowles

Titlu apărut în colecția Top 10+ la Polirom

Id: #249974

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Romanul Omida demonstrează, o dată în plus, virtuozitatea narativă a lui Fowles, pasiunea sa pentru istorie, ocultism şi ştiinţele naturii, dar şi preocuparea pentru tot ceea ce ţine de iluzie şi mister. Descriind evoluţia unei secte din secolul al XVI-lea, însă cu permanente trimiteri la lumea contemporană, cartea lui Fowles este o metaforă complexă a ambiguităţii şi ambivalenţei, pornind chiar de la titlu. După cum explică însuşi autorul, termenul englezesc maggot („omidă”) avea odinioară şi sensul de „toană, capriciu”, fiind, de asemenea, utilizat pentru a desemna melodiile unor dansuri care nu aveau o denumire proprie. Nici biografie, nici istorie, nici pe de-a-ntregul ficţiune sau, mai curînd, cîte ceva din toate acestea, romanul Omida reţine şi amplifică semnificaţia multiplă a cuvîntului-titlu.

extinde
 

Detalii produs

Autor: John Fowles

Traducător: Veronica Focșeneanu

Data apariției: septembrie 2017

Titlu original: A Maggot

ISBN: 978-973-46-7002-4

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 480

Limbă: Română

Dimensiuni: 10x18 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: creștinism

 

Opinii editoriale

"Ca si primele romane ale lui John Fowles, Omida incearca sa transpuna cititorul intr-o lume dincolo de limitele literaturii, asa cum spune autorul in prolog. Actiunea romanului se desfasoara intre fictiune si realitate, aratind totodata efectele benefice ale intilnirii individului cu arta.
Romanul este in asa fel construit incit cititorului i se ofera ocazia de a interactiona in permanenta cu textul. Fowles utilizeaza tehnici narative postmoderne, care reprezinta contrapunctul cadrului istoric al secolului al XVIII-lea. Aceste tehnici si strategii folosite in romanul Omida ne arata mai mult latura romantica a lui John Fowles, pentru care cititorul trebuie sa fie capabil sa re-creeze textul."

7-13 martie 2009, Suplimentul de cultură - Bogdan Romaniuc

"Omida, acest roman absolut admirabil, serveste, asa cum ar trebui sa faca intreaga literatura, fortelor subversiunii. Din acest motiv, este comparabil cu Iubita locotenentului francez, dar mai curajos la nivelul experimentului si cu atit mai remarcabil la cel al realizarii artistice.” 

Anthony Burgess

"O realizare stralucita! Fowles se dovedeste inca o data un virtuoz al tehnicilor narative si un inovator indraznet al structurilor romanesti.” 

The Times

"Imaginatia nestavilita a lui Fowles zboara peste peisajul a doua secole si jumatate – o lectura fascinanta.” 

The Times Literary Supplement

"In Omida, parca mai mult decit in orice alt roman al sau, Fowles si-a pus in joc seducatorul lui talent narativ pentru a ne oferi o carte excelenta.” 

The Guardian
John Fowles
John Fowles
Autor

John Fowles s‑a născut în 1926, la Leigh‑on‑Sea. După ce a urmat cursurile Unive...

vezi autor