TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Tinereţe. Scene de viaţă provincială HF-JMC-TISDVP-12-P-001
Vezi
galerie

Tinereţe. Scene de viaţă provincială

de J.M. Coetzee

Titlu apărut în colecția Raftul Denisei la Humanitas Fiction

Id: #203020

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

La graniţa dintre memorialistică şi ficţiune, Tinereţe este al doilea volum al trilogiei Scene de viaţă provincială. Primul volum, Copilărie, a apărut în „Raftul Denisei” în 2011.

 

Aflat într-o dublă căutare, a iubirii ideale şi a realizării personale, un absolvent de matematică strălucit din Cape Town ajunge într-o Londră care nu este nici pe departe ceea ce şi-a imaginat. Însingurat, chinuit de fantasma unui destin excepţional, de poet consacrat, trecând prin experienţe emoţionale şi profesionale dezamăgitoare, îşi trăieşte cu acuitate teama de ratare şi sentimentul neapartenenţei la o societate care pare să-l ignore sau chiar să-l respingă. Treptat, pe drumul anevoios către sine, deziluzia se împleteşte cu o detaşare plină de răceală care ameninţă să se transforme în cinism autodistructiv.

extinde
 

Detalii produs

Autor: J.M. Coetzee

Traducător: Irina Horea

Data apariției: 2012

Titlu original: Youth: Scenes from Provincial Life

ISBN: 978-973-689-499-2

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 224

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas Fiction

 

Opinii editoriale

„O imagine memorabilă a unei Londre unde viaţa nu e deloc uşoară pentru nou-veniţi. Tinereţe e o carte minunată: un bildungsroman care face parte din familia marilor cărţi ale lumii noastre.”

Evening Star

„În Tinereţe regăsim aceeaşi rară combinaţie de experienţă trăită, exprimată cu eleganţă, şi sinceritate crudă, dezarmantă ca în Sfârşitul unei iubiri a lui Graham Greene. O adevărată capodoperă.”

Harpers & Queen

„Căutarea tandreţii, a iubirii şi a pasiunii este subiectul din Tinereţe, care aminteşte de Portret al artistului la tinereţe.”

The Guardian
J.M. Coetzee
J.M. Coetzee
Autor

John Maxwell Coetzee (n. Cape Town, 9 februarie 1940) îşi încheie strălucit stud...

vezi autor