TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Văduvele de la castel (Carte pentru toți)
Văduvele de la castel (Carte pentru toți)
Vezi
galerie

Văduvele de la castel (Carte pentru toți)

de Jessica Shattuck

Titlu apărut în colecția Carte pentru toți la Litera

Id: #381448

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

La finalul celui de-al Doilea Război Mondial, după înfrângerea Germaniei naziste, Marianne von Lingenfels se întoarce la castelul cândva impunător al familiei soțului ei, ajuns aproape o ruină. Văduvă a unui luptător din mișcarea de rezistență, ucis după atentatul eșuat împotriva lui Hitler, din 20 iulie 1944, Marianne este hotărâtă să respecte promisiunea făcută curajoșilor complotiști, aceea de a le găsi și proteja soțiile, văduve ale altor luptători.

Primul salvat este Martin, fiul în vârstă de șase ani al celui mai bun prieten din copilărie al lui Marianne. De la centrul de reeducare nazist, cei doi pleacă într-o călătorie prin țara devastată de război spre Berlin, unde o regăsesc pe mama lui Martin, frumoasa și naiva Benita, căzută în mâinile soldaților sovietici. Apoi o identifică pe Ania, văduva altui complotist, care își ducea zilele împreună cu cei doi băieți ai ei într-un lagăr unde se adăposteau milioane de refugiați dezrădăcinați.

Hotărâtă să încropească o familie din rămășițele mișcării de rezistență a soțului ei, Marianne descoperă curând că viziunea ei în alb și negru asupra lumii, ghidată de înaltele principii morale ale unor privilegii pierdute, este subminată de complexitatea vieții, de secrete și pasiuni întunecate care amenință să le despartă pe cele trei femei.

Prin combinația de introspecție socială și atmosferă de epocă, Văduvele de la castel reprezintă un portret dramatic și, în același timp, nuanțat al războiului și al consecințelor acestuia, explorând tema supraviețuirii, a iubirii și, în final, a iertării care urmează după o viață plină de dificultăți.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Jessica Shattuck

Data apariției: iunie 2021

Titlu original: The Women in the Castle

ISBN: 9786063372599

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 400

Limbă: Română

Dimensiuni: 11x16,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Litera

Teme: război

 

Opinii editoriale

Jessica Shattuck ne oferă o perspectivă nouă și captivantă asupra urmărilor războiului. […] Scris cu putere introspectivă și cu empatie, Văduvele de la castel se numără fără îndoială printre romanele care relevă adevăruri noi despre una dintre cele mai tragice epoci ale istoriei.

USA Today
Jessica Shattuck
Jessica Shattuck
Autor

Jessica Shattuck este autoarea romanelor The Hazards of Good Breeding (2003), fi...

vezi autor