TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Eu plec, tu pleci, el/ ea pleacă
Eu plec, tu pleci, el/ ea pleacă
Vezi
galerie

Eu plec, tu pleci, el/ ea pleacă

de Jenny Erpenbeck

Id: #397806

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Eu plec, tu pleci, el/ ea pleacă este un roman memorabil despre criza refugiaților din Europa, scris de una dintre cele mai apreciate autoare germane contemporane. Cartea este deopotrivă o radiografie a politicilor occidentale în raport cu criza refugiaților și portretul emoționant al unui bărbat care descoperă că are mai multe în comun cu bărbații africani ajunși la Berlin decât s-ar fi gândit vreodată. Eu plec, tu pleci, el/ ea pleacă abordează unul dintre subiectele cruciale ale vremurilor noastre, o expunere directă cu o voce totodată nostalgică și înspăimântătoare.

În 2018 a fost nominalizat la International Booker Prize.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Jenny Erpenbeck

Traducător: Andrei Anastasescu

Data apariției: noiembrie 2021

ISBN: 9786069003244

Copertă: Paperback

Număr pagini: 304

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Black Button Books

Teme: destin, identitate

 

Opinii editoriale

Magnificul roman al lui Jenny Erpenbeck este despre „principala problemă morală a vremurilor noastre” și printre nenumăratele lui calități se numără faptul că nu este viu doar pentru suferința celor diferiți de noi, ci și pentru falsa consolare pe care o aduce să spunem povești „emoționante” despre cei diferiți de noi.

The New Yorker

[Erpenbeck] spune o poveste extrem de umană despre un om singur, izolat emoțional care descoperă treptat că există dincolo de el o lume mult mai vastă și iminentă prin întâlnirile sale cu emigranți portretizați extraordinar de viu, fiecare cu propria lui poveste… Cea mai bună ficțiune nu trebuie să fie reală, dar trebuie să fie adevărată. Povestea puternică a lui Erpenbeck, expusă pe un ton încântător de simplu și onest, este deopotrivă reală și adevărată. Îl va face atent pe cititor, ne va face mai conștienți și, să sperăm, mai umani.

The Guardian
Jenny Erpenbeck
Jenny Erpenbeck
Autor

Jenny Erpenbeck, scriitoare şi regizoare germană, s-a născut în Berlinul de Est...

vezi autor