TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Frankissstein HF-JEW-FROPDI-20-N-001
Vezi
galerie

Frankissstein

de Jeanette Winterson

Titlu apărut în colecția Raftul Denisei la Humanitas Fiction

Id: #317579

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
O poveste de iubire
 

Descriere produs

Frankissstein. O poveste de iubire este bestseller recomandat printre cele mai bune cărți ale anului 2019 de publicațiile: Guardian, Financial Times, The Times, Independent, Daily Telegraph, Sunday Express, New York Times Book Review, Publishers Weekly, Library Journal, The Washington Post. În 2019 a fost nominalizat la Booker Prize, iar în 2020, la Polari Prize și la Comedy Women in Print Prize.

 

„Oamenii vor fi precum nobilii degenerați. O să avem un palat impozant numit trecut, care are nevoie urgentă de reparații. O să avem o bucată de pământ de care n-am avut grijă cum trebuie, numită planeta. Și o să avem niște haine drăguțe și o mulțime de povești. Noi o să fim aristocrația pe cale de dispariție. O să fim Blanche Dubois într-o rochie mâncată de molii. O să fim Maria Antoaneta, fără cozonac”, crede Victor Stein, savantul obsedat de nemurire. O nemurire a informațiilor, nu a trupului biologic – acesta este complet dispensabil sau permanent ajustabil. Ry, iubitul/iubita lui, este exemplul perfect de ajustare a corpului în funcție de nevoile psihicului. Iar Ron Lord, improbabilul asociat al lui Victor, folosește tehnologia ca să răspundă nevoilor trupești și devine regele pieței de roboți sexuali. Personajele prezentului nu sunt însă cu nimic mai șocante decât grupul de prieteni englezi stabiliți la începutul secolului al XIX-lea pe malul Lacului Geneva – Byron și amanta lui, Claire, Percy B. Shelley și soția lui, Mary Wollstonecraft Shelley. Înnebunită de ploaia interminabilă care îi întemnițează în casă, tânăra Mary imaginează și așterne pe hârtie o poveste al cărei hybris este mai actual ca niciodată.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Jeanette Winterson

Traducător: Vali Florescu

Data apariției: octombrie 2020

Titlu original: Frankissstein

ISBN: 978-606-779-650-6

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 328

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas Fiction

Teme: iubire

 

Opinii editoriale

„O meditație asupra responsabilităților creației, posibilităților inteligenței artificale și implicațiilor transsexualității și transumanismului. Un roman solid și ingenios construit, conținând toate temele predilecte ale lui Winterson – genul, limbajul, sexualitatea, limitele libertății individuale și viața ideilor.”

Guardian

„Un roman exuberant, inteligent, anarhic și foarte sexy. Winterson joacă după propriile reguli.”

The New York Times

„Jeanette Winterson reușește să omagieze pasiunea și viziunea lui Mary Shelley, făcând în același timp dovada extraordinarei sale creativități.”

The Washington Post
Jeanette Winterson
Jeanette Winterson
Autor

Născută în 1959, la Manchester, JEANETTE WINTERSON este crescută de o familie de...

vezi autor