TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
O paranteză în timp HF-JEW-O00PNT-16-N-001
Vezi
galerie

O paranteză în timp

de Jeanette Winterson

Titlu apărut în colecția Raftul Denisei, Proiectul Hogarth Shakespeare la Humanitas Fiction

Id: #246651

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Lansată în 2015 la inițiativa editurii britanice Hogarth și preluată deja în 28 de țãri, seria Proiectul Hogarth Shakespeare propune revizitarea capodoperelor shakespeariene de către scriitori de faimă internațională, care le reimaginează pentru secolul XXI.

 

O paranteză în timp este o Poveste de iarnă contemporană, scrisă cu verva care o caracterizează pe Jeanette Winterson. În locul lui Leontes, regele Siciliei, cititorul îl va cunoaște pe Leo, magnatul londonez căsătorit cu MiMi, o cântăreață de origine franceză. Când Xeno, prietenul acestuia din copilărie, se întoarce pe neașteptate, Leo crede că există o legătură amoroasă între el și MiMi, suspiciune care merge până la obsesie și autodistrugere. Perdita, fiica nerecunoscută de Leo, în ciuda tuturor evidențelor, se va naște sub semnul acestei închipuite trădări, iar drumul vieții ei va deschide o paranteză în timp, una pe care numai dragostea părintească o va mai putea închide în chip fericit.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Jeanette Winterson

Traducător: Vali Florescu

Data apariției: noiembrie 2016

Titlu original: The Gap of Time

ISBN: 978-606-779-095-5

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 248

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas Fiction

Teme: trădare

 

Opinii editoriale

„O carte profund inteligentă și puternică, care îl va atrage pe cititor în lumea ei frământată, a geloziei, suferinței, rãzbunării și iertării. Jeanette Winterson țese cu adevărată artă diferite fire narative și teme, astfel încât pe parcursul romanului ai senzația că asculți un preludiu și o fugă de Bach. O paranteză în timp este o meditație despre trecere, despre cum trecutul și viitorul sunt iremediabil legate. Un roman fascinant, complex și intens, care trebuie apreciat pe toate palierele sale.”

Sunday Express

„Una dintre cele mai puternice voci literare ale timpului nostru, Jeanette Winterson reușește să rămână fidelă originalului shakespearian, dar în același timp să inoveze plinã de curaj, cu umorul subtil care a devenit o marcă a scrisului său.”

The Independent
Jeanette Winterson
Jeanette Winterson
Autor

Născută în 1959, la Manchester, JEANETTE WINTERSON este crescută de o familie de...

vezi autor