TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Lorgean 978-973-46-0514-9
Vezi
galerie

Lorgean

de Jean-Lorin Sterian

Titlu apărut în colecția Ego. Proză la Polirom

  • Transport gratuit la comenzile de peste 120 de lei
  • Retur posibil: 365 zile
  • Data estimată de livrare: 29.10.2021
  • Ambalare gratuită a cadoului
 

Descriere produs

Romanul este structurat in trei parti, „8 ore (Maybe someday)”, „Rogvaiv” si „Hotel Errachidia”, fiecare tratind, cu mult umor, pe fondul unor povesti de dragoste, o realitate straina multora, dar atragatoare pentru oricine: lumea presei, care se intersecteaza, de multe ori, cu lumea showbiz-ului. Recunoastem printre personaje atit scriitori, cit si actori sau muzicieni, in scene pitoresti ce contureaza rama tabloului in care se desfasoara povestile amoroase ale personajului narator. Cartea excentricului scriitor Jean-Lorin Sterian acopera o zona rar atinsa in proza postdecembrista, ceea ce adauga talentului sau literar o doza consistenta de savoare, in special prin ineditul povestii.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Jean-Lorin Sterian

Prefaţator: Doris Mironescu

Data apariției: 2007

ISBN: 978-973-46-0514-9

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 296

Dimensiuni: 13x20 cm

Editura: Polirom

Pagini: 296

Limba: Română

Hârtie: 80g/m

 
Toate categoriile:
Ficțiune/ Literatură >> Literatură contemporană
Ficțiune/ Literatură >> Literatură română
Speciale >> Iubiri ca-n povești românești
Speciale >> Marea Unire a scriitorilor români
 
Cuvinte cheie:
literatură română, beletristică, umor, poveste de dragoste, lumea presei
 

Opinii editoriale

"Naratorul din Lorgean are exact doza de profunzime necesara unui bun cronicar al actualitatii, cu mici ironii si glumite la moda. Daca jurnalista mondena Carrie Bradshaw din sitcomul Sex and the City si-ar face o operatie de schimbare de sex, probabil ca ea ar arata exact ca personajul principal din fictiunea lui Sterian. Atit pozitia duplicitara, de participant si de cronicar al high-life-ului (ma rog, pastrind proportiile), cit si o inteligenta simpatic-circotasa, putin blazata, le apropie pe cele doua personaje. Lumea private party-urilor si a restaurantelor fancy sau, de cealalta parte, a rockotecilor zgomotoase sau a fastfood-urilor mizere cere initierea intr-un limbaj pe care povestitorul nostru il stapineste cu finete."

8 martie 2007, Cultura - Alex Goldiş

"O carte aspectuoasa, atractiva inca de pe raftul librariei. Personajul-narator traieste o viata mondena intensa, alternind prabusirile sufletesti provocate de atmosfera din redactie cu escapadele sexuale si lansarile de tot soiul. El pluteste intr-un high-life dominat de PR-i, telefoane mobile, sms-uri, mailuri, metrosexuali, jointuri, hostese, party-uri etc. O lume snoaba, dar animata, in care trebuie sa te imbeti bine ca sa fii cool. In care trebuie sa fii oricind gata pentru un sir neintrerupt de destroy-uri. Eroul traieste picareste, experimentind. De la festivaluri gen Sziget, unde fumeaza marijuana, trece firesc la dejunuri somptuoase la Hilton, la prezentari de moda in Office, la o lansare Fiat la World Trade Center si la deschiderea vreunui club pe Magheru."

25-28 iunie 2007, Cultura - Adrian Jicu

"Autorul e, pina una-alta, un fost SF-ist care a lucrat la reviste de life-style si la Playboy. Alaptat la sinul acestei experiente, romanul e bine scris si acopera traseul dintre chestii cool si chestii foarte ne-cool, dar care au glamourul si aparentele cool-ului. Mai apare si o secta de ciudate religioase care umbla cu mistria la purtator pentru a-i zidi pe unul si pe altul – dar, la naiba, nu vreau sa va povestesc chiar totul."

17 februarie 2007, Gândul - Mihai Iovănel
Jean-Lorin Sterian
Jean-Lorin Sterian
autor

Jean-Lorin Sterian (n. 5 iunie 1975) este absolvent al Universitatii "Spiru...

vezi autor