TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Spînzuratul de la Conakry CS-JER-SPNDLC-19-N-001
Spînzuratul de la Conakry
Vezi
galerie

Spînzuratul de la Conakry

de Jean-Christophe Rufin

Id: #262654

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Cum poate fostul refugiat politic român Aurel Timescu să fie consul al Franței? Cu accentul lui românesc, aerul de anii ’30 și trecutul de pianist prin baruri, nu are nicio legătură cu Quai d’Orsay. De altfel, pierde vremea în posturi mediocre. De data asta e în Guineea, el, care nu suportă căldura. Trăiește liniștit, transpiră, bea vin de Tokay și cântă la pian. Când, dintr-o dată, se întâmplă singurul lucru din lume care ar putea să-l scoată din amorțeală: o moarte inexplicabilă.

Spânzurat de catargul iahtului său, un bărbat atârnă în mijlocul radei portului Conakry. Ce-ascunde moartea aceasta? Niște evenimente misterioase? O dovadă de dragoste care nu mai sosește? Sau poate un vis eroic venit de foarte departe? Orice ar fi, moartea lui ar rămâne nepedepsită dacă Aurel n-ar găsi oportunitatea să-și ducă marea bătălie. O bătălie împotriva nedreptății.

Romanul a câștigat premiul Arsène Lupin pentru Literatură Polițistă în 2018.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Jean-Christophe Rufin

Traducător: Horia Nicola Ursu

Data apariției: iunie 2019

Titlu original: Le suspendu de Conakry

ISBN: 978-606-8959-39-9

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 208

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Crime Scene Press

 

Opinii editoriale

„Umor fără limite.”

Paris Match

„Thriller-ul diplomatic al lui Jean-Christophe Rufin pătrunde în meandrele universului african și ne dezvăluie țesătura invizibilă a relațiilor de familie din cadrul instituțiilor oficiale.”

L’Obs

„Jean-Christophe Rufin se autodepășește dând, printr-o minuțioasă analiză psihologică, trup și suflet acestui personaj de hârtie cât se poate de emoționant. Așteptăm urmarea!”

L’Echo Républicain

„Cu romanul său, Spînzuratul de la Conakry, nemuritorul Jean-Christophe Rufin propune o bijuterie a ficțiunii cu parfum de policier, care, așa cum arată și titlul, se desfășoară în Guineea, pe continentul african.”

Touki Montreal
Jean-Christophe Rufin
Jean-Christophe Rufin
Autor

Jean-Christophe RUFIN (n. 1952) este medic, diplomat, istoric şi romancier. A fo...

vezi autor