TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Rătăcirile lui Herman Melville HF-JAP-RTCLHM-13-N-001
Vezi
galerie

Rătăcirile lui Herman Melville

de Jay Parini

Titlu apărut în colecția Raftul Denisei la Humanitas Fiction

Id: #229588

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

În romanul lui Jay Parini, aflat în curs de ecranizare, Herman Melville, personalitate vulcanică, saturniană, e deopotrivă figura paternă autoritară de care fiii săi nu reuşesc niciodată să se apropie, dar şi un partener de viaţă introvertit şi uneori agresiv, care sfârşeşte prin a transforma afecţiunea soţiei sale, Lizzie, şi fascinaţia resimţită de aceasta în tinereţe faţă de viaţa lui aventuroasă în compasiune amestecată cu teamă. Însă dincolo de nebuloasa unei existenţe cotidiene frământate şi înnegurate se conturează opera impresionantă a unuia dintre cei mai importanţi scriitori ai secolului al XIX-lea.

 

Narat pe mai multe planuri şi din multiple perspective, glisând între tărâmurile exotice de la tropice (precum insulele Marchize, unde Herman Melville trăieşte o vreme printre canibali) şi New York, care se confundă pentru autorul lui Moby Dick cu neliniştea şi angoasa existenţială, romanul dezvăluie treptat culisele întunecate ale vieţii şi operei unui autor ale cărui detalii biografice au rămas mai degrabă un mister pentru exegeţii săi.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Jay Parini

Traducător: Luana Schidu

Data apariției: 2013

Titlu original: The Passages of H.M

ISBN: 978-973-689-648-4

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 424

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas Fiction

Teme: aventură, căsătorie, emoții, Melancolie

 

Opinii editoriale

„Rătăcirile lui Herman Melville rămâne o introducere importantă în tumultuoasa viaţă şi imaginaţie a autorului lui Moby Dick. Oricine se pregăteşte să se iniţieze în romanele acestui mare scriitor, sau se întoarce la ele după multă vreme, se va bucura de această reconstituire a portretului celui care poate fi considerat un Milton al Americii.”

Washington Post

„Jay Parini explorează aspecte ale vieţii lui Melville care au rămas inaccesibile biografilor: dedesubturile relaţiei cu Lizzie, soţia sa, adevărata măsură a dezamăgirii resimţite în faţa eşecului comercial al scrierilor lui, atracţia sexuală faţă de prietenul său Nathaniel Hawthorne.”

Independent

„Cine ar fi crezut că abia acum, în secolul XXI, vom avea o viziune clară asupra celui mai misterios prozator american, Herman Melville. O avem astăzi, mulţumită magiei excelentului roman al lui Jay Parini.”

Gore Vidal
Jay Parini
Jay Parini
Autor

Jay Parini s-a născut în 1948, în Pittston, Pennsylvania. După studii de filolog...

vezi autor