TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Îndrăgostirile UN-JAM-NDRGOS-15-N-001
Îndrăgostirile
Vezi
galerie

Îndrăgostirile

de Javier Marías

Id: #242063

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Ce știm despre cei din jurul nostru, despre gândurile lor intime, despre intențiile lor reale sau despre trecutul lor? Ce adevăr despre ei ajunge la noi, la urma urmei? Și ce mâini invizibile ne plămădesc propriul destin?

María Dolz lucrează într-o editură și duce o existență destul de ternă. Cu excepția dimineților în care, în cafeneaua în care își ia zilnic micul dejun, își petrece vremea pândind – observând – un cuplu necunoscut, un bărbat și o femeie care i se par a fi o pereche perfectă, iradiind o incredibilă fericire. Până într‑o zi în care bărbatul e ucis pe stradă, în mod brutal, de un alienat mintal. Tulburată de această tragedie, María iese din umbră doar pentru a ajunge într‑un triunghi amoros în care e implicat cel mai bun prieten al celui dispărut și înțelege repede că legăturile acestui bărbat cu tânăra văduvă nu sunt lipsite de ambiguitate.

Cum se întâmplă adesea în universul romanesc al lui Marías, revin și aici temele sale obsedante: funcția secretului, îndoiala ca motor al narațiunii, tensiunea din interiorul cuplurilor, rolul central al trădării și al lașității în relațiile umane. Iar deznodământul e la fel de tipic scriiturii lui Marías: ca și în viață, cititorul trebuie să aleagă între mai multe interpretări posibile ale evenimentelor. Pentru că sfârșitul romanului nu face să dispară incertitudinile, ci le amplifică.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Javier Marías

Traducător: Lavinia Similaru

Data apariției: noiembrie 2015

Titlu original: Los Enamoramientos

ISBN: 978-606-863-175-2

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 304

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Univers

Teme: destin, prietenie, secret, trădare

Javier Marías
Javier Marías
Autor

Javier Marías (n. în 1951, la Madrid, în familia marelui filosof Julian Marías A...

vezi autor