TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Melciclopedia NE-IUT-MELPMP-17-N-001
Vezi
galerie

Melciclopedia

de Iulian Tănase

Id: #250100

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Povestea Melcului Prinț
 

Descriere produs

Plină de jocuri de cuvinte şi cu numeroase trimiteri culturale, Melciclopedia este o aventură a imaginaţiei, a erudiţiei şi a spiritului ludic.

 

Într-o dimineaţă de toamna, Melcul Prinţ şi-a dat seama că nu ştie cine este. Convins că fiecare dintre noi este mai mult decât un simplu nume, porneşte în aventură vieţii sale, cea mai mare aventură a oricărui erou: descoperirea de sine.

 

Călare pe un melcteorit ajunge în Melxopotamia, o ţară a cărei formă de guvernământ este anarhia constituţională şi a cărei economie se bazează pe industria melcalurgica, pe industria constructoare de melcomotive, dar şi pe ploile de melcteoriti. Aici se întâlneşte cu Melc Capone, cel mai mare gangsteropod, cu Melcduza Zuza şi Melca Sirenă, dar şi cu Melcfisto, şi descoperă că există nenumărate şi nebănuite feluri de melci (melci de apă dulce şi melci de apă minerală, melci de limonadă, melci marini şi melci submarini, melcaini şi melhiene, şi chiar şi nişte melci maramureşeni, originari din nordul României, care au pe partea din faţă a cochiliei, că semn distinctiv, sigla Ferrari). Melcredo quia absurdum, cum ar veni.

 

Aventură să este un parcurs iniţiatic, o odisee a spiritului ludic şi imaginativ, a acelei părţi din noi care trebuie să înveţe din nou să viseze, să zâmbească, să privească şi să înţeleagă, să trăiască pe îndelete şi fără grabă.

 

Melc-avertisment: indiferent cum alegeţi să va trăiţi aventură personală – cu viteză melcului sau cu viteză ameţitoare a secolului în care trăim – trebuie să ţineţi minte un lucru: cele mai lungi şi mai dificile călătorii le avem înăuntrul, nu înafară noastră.

 

„– Te rog…, desenează-mi o oaie, i-am repetat.
Stupoarea i s-a şters de pe chip într-o clipită şi mi-a spus:
– Cu cochilie sau fără?
Acum mi-a venit mie rândul să alunec pe toboganul perplexităţii, dar intrasem în hora şi trebuia să joc.
– Cu cochilie. Cine a mai pomenit oaie fără cochilie? i-am spus.
– Ei, vezi tu, Melcule Prinţ, a fost o vreme când existau şi oi fără cochilie.“

extinde
 

Detalii produs

Autor: Iulian Tănase

Ilustrator: Mircea Pop

Data apariției: octombrie 2017

ISBN: 978-606-43-0062-1

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 160

Limbă: Română

Dimensiuni: 16,5x23,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Nemira

Teme: absurd, aventură, Cultură

 

Din blogul Cartepedia

Romeo Aurelian Ilie Romeo Aurelian Ilie

,,Noua carte a lui Iulian Tănase începe ca un remake după clasica poveste a Micului Prinț. Dar numai cât să construiască un nume, Melcul Prinț, și o intrigă filozofico-existențială pe care o va îmbrăca......“

citește mai mult
Iulian Tănase
Iulian Tănase
Autor

Născut în 1973 la Moinești, Bacău, Iulian Tănase a absolvit Academia de Studii E...

vezi autor