TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
La Superba CC-ILP-LA000S-19-N-001
La Superba
Vezi
galerie

Id: #311449

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Emigrarea e ca scrierea unui roman nou, din care nu cunoști încă nici acțiunea, nici deznodământul, nici personajele care se vor dovedi de o importanță crucială pentru desfășurarea ulterioară a poveștii”, mărturisește Ilja, eroul principal din La Superba. Aceasta este și tema principală a acestui roman în care peripețiile tragi-comice ale protagonistului includ, ca un discurs al Șeherezadei, destinele multor altor emigranți: vânzătorul de flori marocan Rashid, excentricul alcoolic englez Don sau senegalezul Djiby, care își riscă viața de nenumărate ori în încercarea sa disperată de a ajunge clandestin în Europa. Spaima și speranța unui nou destin sunt împărtășite și de zecile de mii de figuri anonime care emigrează în secolele XIX și XX din Italia in La Merica, de cavalerii porniți în cruciade sau de refugiații care asaltează Europa zilelor noastre într-o încercare zadarnică de a găsi tărâmul făgăduinței. Aventurile protagonistului, care eșuează în încercarea sa de a o cuceri pe cea mai frumoasă fată din Genova, ne dau ocazia de a cunoaște labirintul medieval al orașului populat de tot soiul de personaje grotești și fanteziste.

"De când m-am mutat în Genova, în opera mea a pătruns mai multă realitate și am devenit un scriitor mult mai implicat. La Superba și Grand Hotel Europa sunt cărți în care ironia este folosită adesea ca o figură de stil, dar nu sunt niște romane ironice. Dimpotrivă, pun întrebări apăsătoare cu privire la chestiuni apăsătoare: migrarea, turismul în masă, viitorul Europei..." - Ilja Leonard Pfeijffer, în interviul acordat publicației De Morgen, septembrie 2019

extinde
 

Detalii produs

Autor: Ilja Leonard Pfeijffer

Traducător: Irina Anton

Data apariției: 2019

ISBN: 978-606-171-521-3

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 374

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Casa Cărţii de Ştiinţă

 
Toate categoriile:
Cărți Ficțiune >> Cărți Contemporane
 

Opinii editoriale

"În afară de o odă adusă Genovei și locuitorilor ei, La Superba e în primul rând o impresionantă odă adusă imaginației."

Raportul juriului Libris Literatuurprijs, 2014