TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Apelul morţilor LE-IAR-APELUM-12-P-001
Apelul morţilor
Vezi
galerie

Apelul morţilor

de Ian Rankin

Titlu apărut în colecția Thriller Leda la Leda

Id: #215716

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Fiţi gata pentru întâlnirea cu celebrul inspector Rebus!

Ce pot avea în comun crimele în serie, politica locală şi reuniunea la nivel înalt G8 din Scoţia?

În oraşul Edinburgh s-a comis încă o crimă – dar pentru că victima este un violator recent eliberat din închisoare, poliţiştii nu depun prea mare efort în rezolvarea cazului. Lucrurile se vor schimba însă simţitor atunci când intră în scenă celebrul, dar şi problematicul inspector John Rebus. Împreună cu sergentul Siobhan Clarke, mai tânăra sa colegă, acesta descoperă dovezi că un criminal în serie se află în libertate...

În aceeaşi perioadă, în Scoţia se desfăşoară reuniunea la nivel înalt G8. La un dineu organizat în deschiderea acestui eveniment, unul dintre parlamentarii invitaţi îşi pierde viaţa. Inspectorul Rebus investighează şi aparenta sinucidere a acestuia, dar şefii săi, care din motive necunoscute doresc să muşamalizeze totul, îi retrag cazul. Cum Rebus nu a respectat însă niciodată regulile, iar Siobhan are motive foarte personale pentru a vâna un poliţist însărcinat cu reprimarea tulburărilor publice, începe o luptă înverşunată împotriva propriilor colegi...

O combinaţie explozivă de acţiune şi politică... pe fundalul celei mai încercate săptămâni din istoria recentă a Marii Britanii.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Ian Rankin

Traducător: Carmen Ion

Data apariției: noiembrie 2012

Titlu original: The Naming of the Dead

Copertă: Paperback

Număr pagini: 608

Limbă: Română

Dimensiuni: 10,5x17,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Leda

 

Opinii editoriale

„Intriga este la fel de remarcabilă ca în toate romanele lui Rankin, complexă şi deopotrivă convingătoare, desfăşurată de această dată pe parcursul a numai nouă zile, pe fundalul reuniunii G8 din 2005 de la Gleneagles, Scoţia, cu tot alaiul de concerte şi marşuri împotriva sărăciei... Cel mai bun roman poliţist al anului.”

Sunday Telegraph

„Un roman scris cu mare măiestrie... cel mai reuşit de până acum. Este mai mult decât un roman poliţist, Rankin dezvăluind în mod convingător modul în care crima şi fărădelegea se infiltrează în societate.”

Scotsman

„Această carte combină complexitatea morală a unui roman politic cu stilul palpitant al anchetei poliţieneşti moderne.”

Irish Times

„Acest roman, prin amestecul său ameţitor de crimă şi problematică politică de actualitate, este de-a dreptul năucitor. Rankin se află în deplinătatea maturităţii sale şi aproape că se autocatapultează în afara constrângerilor genului poliţist.”

Daily Mail

„Rankin este din ce în ce mai bun. Actualitatea scrierilor sale şi spiritul de observaţie sunt fantastice.”

Observer

„Un roman poliţist captivant şi complex.”

Independent

„Un Rankin realist şi dur, totul la superlativ.”

Metro London
Ian Rankin
Ian Rankin
Autor

Ian Rankin este autorul numărul 1 în topul scriitorilor de romanele poliţiste di...

vezi autor