TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Pe plaja Chesil (Top 10+) PO-IAM-PEPCT1-15-N-001
Pe plaja Chesil (Top 10+)
Vezi
galerie

Pe plaja Chesil (Top 10+)

de Ian McEwan

Titlu apărut în colecția Top 10+ la Polirom

Id: #241188

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

În vara anului 1962, cu puţin înainte ca The Beatles să devină faimoşi, Edward şi Florence se căsătoresc în oraşul universitar Oxford. Ceremonia decurge bine, serviciile sunt satisfăcătoare, petrecerea, veselă şi, în sfârşit, cei doi rămân singuri. Sunt fericiţi, poate un pic prea emoţionaţi. Iau cina într-un loc numit plaja Chesil, aşteptând noaptea nunţii. Cu o acurateţe înnebunitoare, vom afla povestea acestei nopţi, care, încălcînd orice simţ al firescului, nu se mai consumă. Cei doi tineri trăiesc drama unei crize sexuale într-o epocă în care conversaţiile despre asemenea dificultăţi sînt imposibil de purtat. „Şi ce îi oprea?”, notează autorul, „personalităţile lor, trecutul, ignoranţa şi temerile, timiditatea, o sensibilitate excesivă, lipsa siguranţei, a experienţei sau a dezinvolturii, rămăşiţele unor scrupule religioase… istoria însăşi?”. Edward şi Florence sunt cu adevărat un cuplu ciudat. Amândoi inteligenţi şi educaţi, dar diferiţi – poate nu neapărat în mod ireconciliabil, dacă ar fi reuşit să vorbească sincer unul cu altul.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Ian McEwan

Traducător: Ana-Maria Lişman

Data apariției: august 2015

Titlu original: On Chesil Beach

ISBN: 978-973-46-5619-6

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 200

Limbă: Română

Dimensiuni: 10,6x18 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: căsătorie

 

Din blogul Cartepedia

Cartepedia Cartepedia

,,Lecturi nu tocmai uşoare, de luat la mare depărtare! Sunt cărţi care şi-au găsit loc în bagajul meu de-a lungul timpului. Singurul criteriu pe care l-am avut în alegerea lor a fost să nu mă gândesc pr......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

"Forta prozei lui Ian McEwan nu rezida insa doar in surprinderea – magistrala, de altfel – a felului in care personajele sale isi fac cunoscute gindurile si starile sufletesti cele mai intime dintr-o situatie sau alta. Dincolo de acestea se afla capacitatea lui McEwan de a reda in cuvinte acel sentiment, fatalmente retrospectiv, de regret – surd, difuz, dar nu mai putin dureros – tinind de o constientizare ce vine mereu prea tirziu, atunci cind nu se mai poate face nimic pentru a indrepta lucrurile."

ianuarie 2008, Dilemateca - Florin Irimia

"Pe plaja Chesil se vorbeste despre drama cu zimbetul inghetat pe buze. Mai mult, se vorbeste in structuri construite cu grija. Nimic de prisos, nimic derizoriu. Exprimarile lui McEwan ating prin claritate, adecvare, usurinta, scopul fiind «de a crea detasare si ironie fara a exagera cu nici una»."

februarie 2008, Noua literatură - Cristina Chevereşan

"Cind vine vorba de scriitura lui McEwan nu poti avea certitudini decit la sfirsitul romanului sau poate nici atunci. Daca ar trebuie sa vorbesc totusi despre o posibila reteta scriitoriceasca in romanele sale as alege-o pe cea a devoalarii treptate sau neasteptate a unui secret sau a unor elemente care ramin necunoscute in naratiune.

In ultimul roman publicat la noi, Pe plaja Chesil, McEwan continua cumva povestea si au trait fericiti pina la adinci batrineti, prezentind noaptea nuntii si stingacia mirilor care ajung sa rateze actul sexual. Punct in care incep dinamitarea relatiei si reprosurile interminabile dintre cei doi. Romanul Pe plaja Chesil este plasat intr-o perioada istorica in care tabuurile ii impiedicau pe cei mai multi sa comunice deschis cu partenerul, de unde si reactia amuzata a cititorului atunci cind vine vorba despre naivitatea personajelor."

9 decembrie 2010, Echinox - Lavinia Rogojină

"Ian McEwan e un scriitor profesionist care, si-n aceasta carte, demonstreaza ca, de la un anumit nivel in sus, nu ai cum sa dai rateuri. Bine articulata, povestea se intinde, de fapt, pe citeva ore, de la plecarea mirilor pina la despartirea lor furtunoasa si irevocabila. Mica bijuterie stilistica a lui Ian McEwan confirma, inca o data, un scriitor care nu insala asteptarile."

28 noiembrie-5 decembrie, Academia Caţavencu - Ioan T. Morar

"Putini romancieri sint capabili sa surprinda cu o asemenea intensitate adevarata natura a relatiilor dintre oameni. Plaja Chesil, acea fisie de pietris de pe tarmul Canalului Minecii, este o metafora subtila pentru un moment de certitudine coplesitoare din viata unor oameni care nu sint siguri de nimic, pentru calea pe care au pornit impreuna, crezind, ca orice tineri indragostiti, ca ei sint primii care o descopera si pentru o poveste de dragoste strivita, pe de o parte, de moralitatea ingusta a clasei de mijloc britanice si, pe de alta parte, de noul val al revolutiei sexuale.” 

The Guardian
Ian McEwan
Ian McEwan
Autor

Ian McEwan, unul dintre cei mai faimoşi scriitori britanici contemporani, este a...

vezi autor