TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Inocentul (Top 10+) PO-IAM-INOCT1-11-P-001
Inocentul (Top 10+)
Vezi
galerie

Inocentul (Top 10+)

de Ian McEwan

Titlu apărut în colecția Top 10+ la Polirom

Id: #203585

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Un thriller psihologic presărat cu povești de dragoste și de spionaj, a cărui acțiune se desfășoară în Berlinul Războiului Rece, Inocentul pornește de la un fapt real. El este inspirat de istoria unui tunel secret, pe care britanicii și americanii l-au săpat în teritoriul sovieticilor pentru a le intercepta liniile de comunicație.

Romanul a avut o celebra ecranizare, în regia lui John Schlesinger, cu Anthony Hopkins, Isabella Rossellini și Campbell Scott.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Ian McEwan

Traducător: Virgil Stanciu

Data apariției: 2011

Titlu original: The Innocent

ISBN: 978-973-46-1947-4

Copertă: Paperback

Număr pagini: 288

Limbă: Română

Dimensiuni: 10,6x18 cm

Hârtie: Ziar

Editura: Polirom

Teme: iubire, război

 

Opinii editoriale

"Acest roman are ca fundal Berlinul anului 1955, un oras aproape distrus de razboi si impartit intre rusi si americani. Atmosfera descrisa mi s-a parut una depresiva. Desi Leonard Marnham este atras de munca pe care o face in Tunel, lipsa de incredere intre americanii, englezii si germanii care lucreaza impreuna pentru interceptarea liniilor telefonice subterane rusesti, mi s-a parut trista. Probabil ca acestea sint consecintele unui razboi: neincredere, frica, nesiguranta."

Felul in care este prezentata evolutia sentimentelor in relatia dintre cei doi, atit de minutios ca un studiu psihologic in care ginduri si sentimente se amesteca intr-un mod atit de real, veridicitatea trairilor si-a gindurilor celor doua personaje este ceea ce da farmec scriiturii lui Ian McEwan."

14 septembrie 2011, bookblog.com - Andreea Balint
Ian McEwan
Ian McEwan
Autor

Ian McEwan, unul dintre cei mai faimoşi scriitori britanici contemporani, este a...

vezi autor