TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Grădina de ciment PO-IAM-GRDIDC-09-N-001
Grădina de ciment
Vezi
galerie

Grădina de ciment

de Ian McEwan

Titlu apărut în colecția Biblioteca Polirom la Polirom

Id: #205680

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Fascinantă prin acuitatea detaliilor, Grădina de ciment – povestea unei relații incestuoase, magistral gradatădintre doi adolescenți, frate și soracare își îngroapă mama moartă în pivniță – explorează tensiunea dintre aparență calmărațională, a vieții și impulsurile violente ale subconștientului, care o subminează.   

Ian McEwan este autorul romanului Ispășire (2003; ediția a ÎI-a, 2008, Polirom), ecranizat în 2008 de Joe Wright, cu Keira Knightley, James McAvoy și Vanessa Redgrave în rolurile principale. Filmul Atonement a fost marele favorit al premiilor cinematografice din 2008.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Ian McEwan

Traducător: Dan Croitoru

Data apariției: 2009

Titlu original: The Cement Garden

ISBN: 978-973-46-1439-4

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 198

Limbă: Română

Dimensiuni: 10,6x18 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

 

Din blogul Cartepedia

Cartepedia Cartepedia

,,Romanul de debut al lui McEwan, Grădina de ciment e, aşa cum vom vedea şi în celelalte romane ale sale, dar mai ales în Ispăşire, surprinzător. Iar asta pentru că McEwan ştie foarte bine să se joace c......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

"Tema sexualitatii intr-o viziune la fel de incomoda este atinsa si in romanul Gradina de ciment care este insa mult mai reusit din punct de vedere compozitional – intr-o scriitura neutra, o perspectiva a unei camere de filmat impersonala il provoaca (manipuleaza) pe cititor sa ofere o viziune (sau chiar o judecata) subiectiva. Trebuie retinut faptul ca punctul de vedere apartine unui singur personaj – iar un univers fictional alcatuit dintr-o singura perspectiva interna trebuie privit cu neincredere."

9 decembrie 2010, Echinox - Lavinia Rogojină

"O proza care analizeaza mentalul anamorfotic al minorilor. Gradina de ciment este o carte stranie la propriu, datorita dialogurilor si perceptiilor despre viata, erotism si moarte: adolescentii simt intotdeauna napraznic si tensionat, iar patima lor viscerala reprimata sau expulzata zgomotos este bine pusa in scena si surprinsa de autor.” 

Ruxandra Cesereanu
Ian McEwan
Ian McEwan
Autor

Ian McEwan, unul dintre cei mai faimoşi scriitori britanici contemporani, este a...

vezi autor