TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Shylock este numele meu HF-HOJ-SHYENM-16-N-001
Vezi
galerie

Shylock este numele meu

de Howard Jacobson

Titlu apărut în colecția Proiectul Hogarth Shakespeare, Raftul Denisei la Humanitas Fiction

Id: #246854

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Lansată în 2015 la inițiativa editurii britanice Hogarth și preluată deja în 28 de țări, această serie propune revizitarea capodoperelor shakespeariene de către scriitori de faimă internațională, care le reimaginează pentru secolul XXI.

 

Iarna, un cimitir, Shylock. În această nouă, provocatoare interpretare a Neguţătorului din Veneţia, Shylock apare deopotrivă ca un personaj de sine stătător, dar şi ca proiecţie a conştiinţei lui Strulovitch, un abil negustor de artă. Dialogurile spumoase, de un umor amar dintre cei doi reprezintă motorul ascuns al romanului, mai ales în secvențele în care dezbat probleme fierbinţi ale contemporaneităţii: ce înseamnă să fii evreu sau să fii numit astfel de ceilalți, modificarea relațiilor dintre părinți și copii sau cum se manifestă dragostea în interiorul familiei.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Howard Jacobson

Traducător: Dana Crăciun

Data apariției: noiembrie 2016

ISBN: 978-606-779-110-5

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 276

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas Fiction

Teme: iubire, umor

 

Opinii editoriale

„Howard Jacobson este în acest roman un autor mai profund şi mai amuzant decât contemporanii săi Martin Amis sau Salman Rushdie.”

Independent on Sunday

„În Shylock este numele meu, Howard Jacobson își dă întreaga măsură a talentului său. El ia temele piesei lui Shakespeare și le tratează cu umor negru și multă inteligență. Nu există astăzi un scriitor de limbă engleză mai amuzant decât el. Nu e vorba doar de un umor care să te facă să râzi în hohote, deși e din plin și acesta, incluzând glumele legate de circumcizie sau masturbare. Ci de un umor ascuțit, mușcător, care trece prin tine.”

Jewish Chronicle

„Howard Jacobson e un romancier de idei. Ce se adaugă unei mari opere atunci când este reimaginată? Avem nevoie de jargonul de secol XXI pentru că originalul pare intimidant de departe? Shylock este numele meu devine o ripostă emoționantă, tulburătoare și captivantă la deznodământul senin al textului original.”

Sydney Morning Herald
Howard Jacobson
Howard Jacobson
Autor

Howard Jacobson s-a născut pe 25 august 1942, la Manchester. A crescut în Prestw...

vezi autor