TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Chestiunea Finkler RA-HOJ-CHESTF-12-N-001
Chestiunea Finkler
Vezi
galerie

Chestiunea Finkler

de Howard Jacobson

Id: #211189

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Julian Treslove, un fost producător de radio la BBC, şi Sam Finkler, un cunoscut filosof evreu, scriitor şi vedetă de televiziune, sunt prieteni vechi. În pofida unei relaţii tensionate şi traiului foarte diferit, cei doi n-au pierdut legatura - şi nici cu fostul lor profesor, Libor Sevcik, un ceh întotdeauna mai îngrijorat de restul lumii decât de treaba lui. Acum, atât Libor, cât şi Finkler sunt văduvi şi împreună cu Treslove iau masa în spaţiosul apartament al lui Libor din centrul Londrei. Este o seara dulce-amară în care fiecare protagonist îşi aminteşte de vremurile în care iubeau, înainte de a deveni taţi, înainte de despărţiri, înainte de a trăi cu frica în sân pentru ce ar putea pierde. E mai bine oare să treci prin viaţă fără să cunoşti fericirea chiar deloc? Treslove descoperă că nu are lacrimi îndeajuns pentru tot ce au pierdut prietenii sai. Şi, ca în fiecare seară, exact la ora 11.30, în drum spre casă, ezită un moment în faţa ferestrei unui magazin de viori, moment în care este atacat. Acest atac schimbă totul.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Howard Jacobson

Traducător: Carmen-Iulia Bourceanu

Data apariției: mai 2012

Titlu original: The Finkler Question

ISBN: 9786066091220

Copertă: Hardcover

Număr pagini: 352

Limbă: Română

Dimensiuni: 14,5x21,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: RAO

Teme: prietenie, umor

 

Opinii editoriale

 ”Un roman prea puţin roman, mai curând un lung eseu presărat cu nişte întâmplări – aici H.J. se apropie de Bellow, doar că pierde lupta din prima rundă, pentru că ironia lui Bellow îi este mult superioară.”

Câte ceva despre finkleri - Bogdan Alexandru Stănescu - bookmag.ro

”Bănuiesc că atenţia pe care a atras-o romanul se datorează în mare parte abordării conflictului aparent fără soluţie dintre israelieni şi palestinieni, despre care Jacobson a scris şi în calitate de jurnalist.”

Umor evreiesc pe înţelesul multora - Alexandra Gaujan - bookblog.ro
Howard Jacobson
Howard Jacobson
Autor

Howard Jacobson s-a născut pe 25 august 1942, la Manchester. A crescut în Prestw...

vezi autor