TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Asediul Vienei (Top 10+) 978-973-46-2653-3
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Asediul Vienei (Top 10+)

Horia Ursu
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici.
Adaugă la wishlist
Colecții/Serii: Top 10+
O frescă a Transilvaniei după al doilea război mondial...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-2653-3
Dimensiuni: 10,6x18 cm
Tip copertă: Paperback

Mai multe despre carte
Descoperă cartea Asediul Vienei (Top 10+) de Horia Ursu apărută la editura Polirom

O frescă a Transilvaniei după al doilea război mondial – din perioada comunismului triumfător pînă în epoca tranziției postrevolutionare –, un român al nostalgiilor central-europene, al declinului unei lumi cu rădăcini aristocratice. Personajele – români, unguri, germani, evrei, armeni, care alcătuiesc un mediu multietnic, unde diferențele lingvistice nu reprezintă un obstacol în calea comunicării – au în comun mîndria apartenenței la un fost imperiu, dar și complexul locuiesc departe de centru, de o Viena imaginată un loc al miracolelor. Însă nici Viena nu mai e ce a fost și, mai mult, lumea întreagă pare se fi schimbat complet în ultima jumătate de secol.

Român distins cu Premiul pentru proză al Uniunii Scriitorilor din România și Premiul „Ion Creangă” al Academiei Române pe 2007

Data apariției: 2012
Editura: Polirom
Titlu original: -
Pagini: 396
Limba: Română
Hârtie: 120g/m
Cuvinte cheie:
literatură română, proză contemporană, beletristică, roman, realism, Occident, umor negru, societate
  • Horia Ursu - Autor
    Horia Ursu (n. 1 august 1948, Mahaceni, Alba) este absolvent al Facultatii de Filologie din cadrul Universitatii „Babes‑Bolyai”, Cluj‑Napoca, doctor in filologie al ace­leiasi universitati. In prezent este conferentiar in ca­drul Departamentului de limbi moderne si comunicare in afaceri al Facultatii de Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor. A fost profesor asociat la Universitatea „Jules Verne”, Amiens, Franta, in perioada...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate produsele
Opinii editoriale
1 iulie 2012, constantinpistea.wordpress.com - Constantin Pistea
”Sintem intr-un orasel din Ardeal, Apud, prin care trece riul Sasar, un orasel cu universitate, cu o gara Veche si o piata Carolina, dar si cu un cimitir Bunavestire… Sintem la sfirsitul lui decembrie 1995, moment la granita dintre socialism si capitalism, cind cel care voia sa plece, putea s-o faca, iar cel care raminea sau se intorcea era considerat „luzar”. Insa „cit timp mai poti amina cite ceva, te poti socoti un om fericit” si mai sint unii in oraselul asta care-si amina plecarea. Chiar daca, la un moment dat, un autocar plin cu turisti, se intoarce gol din strainataturi, pentru ca golul este singurul lucru ce pare sa le fi ramas celor care se abtin sa nu plece (...)”
Bianca Burța-Cernat
"Asediul Vienei, epopeea transilvana a lui Horia Ursu, e o carte cum nu am mai citit de mult. Si poate nici dumneavoastra.”
Opinia cititorilor