TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Şarpe & cercel PM-HIK-ARPE0C-13-N-001
Şarpe & cercel
Vezi
galerie

Şarpe & cercel

de Hitomi Kanehara

Titlu apărut în colecția Funky Fiction la Pandora M

Id: #226870

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Şarpe & cercel ne dezvăluie o Japonie marginală, a comunităţilor asociale, în care tinerii îşi duc existenţa în spaţiul intim al grupului şi cuplurilor şi în care predomina cultul remodelărilor corporale, "simbol al metamorfozei obţinute prin rănirea trupului moştenit de la părinţi".

Nu este deloc simplu să explic adevărată vrajă a acestui roman. Poate şi pentru că am de-a face cu o carte a cărei valoare este deja recunoscută în cercurile editoriale şi mass-media. Şarpe & cercel este un roman cult, a primit cel mai important premiu japonez, iar prima sa ediţie s-a vândut în trei mii de exemplare. Dar, chiar dacă nu s-ar fi întâmplat toate acestea, eu tot aş fi fost în stare să vorbesc la nesfârşit despre această vrajă a lui. Cu toate acestea, autoritatea pe care i-o conferă straiele alese ale unui premiu Akutagawa a făcut ca otrava intensă şi farmecul acestei cărţi să fie investite cu un aer de sofisticare şi nu cu statutul unui roman-cult. Probabil că orice roman atât de intens şi de reprezentativ pentru o anumită epoca este menit să urmeze acest drum.

În mare, romanul este o ficţiune: o ficţiune care se ţese pe măsură ce autoarea intra în pielea personajului. Iar relaţia dintre autor şi personaj este una de totală transparenta şi sinceritate.

Logica raţiunii, cuvintelor şi interdicţiilor ne face să împingem sentimentele sau emoţiile până într-un loc adânc ascuns în noi. Însă, desigur, acestea nu dispar. Uneori, chiar ies la suprafaţă şi se înfăţişează într-o formă superbă prin ferocitatea lor: fie ne fac să ne cutremurăm de spaimă, fie ne atrag într-un vârtej al încântării. Literatură, luând forma unei poveşti, împrumutând forţă unei poveşti, dezveleşte aceste sentimente şi emoţii, adânc îngropate, într-o fracţiune de secundă. Acesta este sensul literaturii.

Ryu Murakami

extinde
 

Detalii produs

Autor: Hitomi Kanehara

Traducător: Claudia Golea Sumiya, Haruya Sumiya

Postfaţator: Ryū Murakami

Data apariției: august 2013

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 188

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Pandora M

 

Opinii editoriale

O descriere excelentă a timpurilor noastre.

Ryu Murakami

Kanehara este acum scriitoarea la modă în Japonia. Cuvintele ei sapă în carne vie, atmosfera este acaparantă.

The Independent
Ryū Murakami
Ryū Murakami
Postfaţator

Considerat, alături de Haruki Murakami, unul dintre cei mai importanți scriitori...

vezi autor