TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Plexus (Vol. II) PO-HEM-PLEXVI-18-P-001
Plexus (Vol. II)
Vezi
galerie

Plexus (Vol. II)

de Henry Miller

Titlu apărut în colecția Biblioteca Polirom, Seria de autor Henry Miller la Polirom

Id: #253295

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Plexus este al doilea roman din trilogia Răstignirea trandafirie, scrisă de Henry Miller pe parcursul a zece ani, interzisă în Statele Unite ale Americii şi publicată la Paris între 1949 şi 1960.

Romanul Plexus (1953) este cel de-al doilea volum al trilogiei Răstiginirea trandafirie şi conţine cea mai amplă descriere a valorilor, credinţelor, opiniilor şi deciziilor de viaţă ale scriitorului, în lupta sa pentru supravieţuire în New Yorkul dinaintea izbucnirii Primului Război Mondial. Mai mult decît un roman, Plexus este confesiunea unui personaj fascinant – atît în momentul „crucificării” sale, cît şi mai tîrziu, cînd controversata trilogie era deja scrisă – sub forma unei avalanşe de emoţii, idei, viziuni şi coşmaruri despre om şi locul său precar în societatea secolului XX, în care arta pare să fie singurul refugiu al sufletului. Curiozitatea nepotolită a lui Miller îl face să abordeze orice subiect şi orice aspect al existenţei, fără limite sau tabuuri; tot ce înseamnă viaţă este admirat, criticat, ironizat, evaluat din toate unghiurile, uneori cu cruzime, alteori cu tandreţe, însă întotdeauna cu umor.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Henry Miller

Traducător: Antoaneta Ralian

Data apariției: martie 2018

Titlu original: Plexus

ISBN: 978-973-46-7235-6

Copertă: Paperback

Număr pagini: 632

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: identitate, sexualitate

 

Opinii editoriale

"…Ceea ce-i uneşte, de fapt, pe americanii din trilogia lui Miller nu e nici imnul, nici drapelul, nici idealul american, ci uriaşa lor reţea de relaţii sexuale în faţa căreia pică şi prejudecăţile etnice, şi interdicţiile religioase."

18 august 2010, Academia Caţavencu - Cristian Teodorescu

"Sa precizam de pe acum, ciclul/trilogia compusa din romanele Sexus, Plexus si Nexus reprezinta, fara nici o indoiala, o confesiune patetica si dramatica, incarcata de tensiune si de vehementa polemica, dar si o opera cu profil autobiografic, unde identitatea scriitorului, multiplele ipostaze ale alteritatii si „atingerea” substantei fiintei in permanenta revolta si cautare sint un univers de un uluitor dramatism, opera unui mare prozator al lumii."

16 aprilie 2012, in Tribuna, nr. 231 - Ion Vlad

"Oamenii civilizati nu traiesc conform unor coduri morale sau unor principii de un soi sau altul. Vorbim despre ele, le evocam intruna, dar nimeni nu le ia in serios. Nimeni nu respecta aceste reguli, in vietile noastre nu e loc pentru ele. Tabuurile sint un fel de reziduu al mintilor bolnave, spectrul celor care nu au avut curajul sa traiasca din plin şi care ne-au virit pe git aceste interdictii, deghizate in morala şi religie.” 

Henry Miller

"Cind vorbim despre oameni care «au facut istoria» vrem sa spunem ca, intr-o oarecare masura, au schimbat insuşi cursul vietii. Dar barbatul din fotografie e dincolo de asemenea visuri puerile. El ştie ca omul nu poate schimba nimic, nici macar pe sine insuşi.” 

Henry Miller

"Atunci cind Miller se poate desfaşura in voie, talentul sau de povestitor este inegalabil...” 

The New Yorker
Henry Miller
Henry Miller
Autor

Henry Valentine Miller (1891-1980) s-a născut în Yorkville, New York, într-o fam...

vezi autor
Antoaneta Ralian
Antoaneta Ralian
Traducător

Antoaneta Ralian (n. 24 mai 1924 - m. 26 noiembrie 2015), absolventă a Facultăţi...

vezi autor