TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Salcia oarbă, fata adormită 978-973-46-5015-6
Salcia oarbă, fata adormită
Vezi
galerie

Salcia oarbă, fata adormită

de Haruki Murakami

Titlu apărut în colecția Top 10+ la Polirom

Id: #239642

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Ediție de buzunar
 

Descriere produs

Unul dintre cei mai bine vînduți autori ai Editurii Polirom
 

Salcia oarbă, fata adormită este volumul de povestiri care, pendulînd între imagini suprarealiste și construcții veridice, arată abilitatea lui Haruki Murakami de a găsi resursele lăuntrice ale sufletului uman, în uriașa varietate a manifestărilor sale. Istoria mătușii sărace sau a Omului de Gheață, dilemele unor tineri în perioada de transformări profunde a anilor ’60 devin pretexte pentru a pătrunde în cercul modelat de visurile noastre nemărturisite. În orice situație s-ar afla, parcă anunțînd povestirile și romanele de mai tîrziu, Murakami își confruntă personajele cu misterele sexualității, cu durerea pierderii cuiva drag ori cu incapacitatea de a comunica, cu mutenia unei lumi despre care nu știi dacă aparține unor legende uitate sau unui univers de care cititorul abia începe să afle.
extinde
 

Detalii produs

Autor: Haruki Murakami

Traducător: Silvia Cerchează

Data apariției: decembrie 2014

Titlu original: Mekurayanagi to, nemuru onna

ISBN: 978-973-46-5015-6

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 496

Limbă: Română

Dimensiuni: 10,6x18 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: fericire, natură, mitologie, suflet

 

Opinii editoriale

Povestirile din Salcia oarbă, fata adormită, cu amestecul lor atent dozat de fantezie debordantă și observație riguroasă, reușesc să surprindă realitatea în cele mai mărunte detalii și, în același timp, s-o submineze. Murakami face parte din acea specie rară de scriitori care izbutesc nu doar să creeze universuri neobișnuite și fascinante, ci și să-și călăuzească cititorii în explorarea lor.

Time Out New York

În ciuda diversității lor, toate povestirile din volumul de față par să ni se adreseze cu o voce unică și seducătoare. Iar această voce, istorisindu-și aventurile pe teritoriul straniu și întunecat al sinelui, ne spune că un personaj pe nume Haruki Murakami încă mai caută, asemenea lui Don Quijote, ceva mai putin fragil, mai puțin efemer decît compromisurile din care este alcătuită viața noastră.

New York Times Book Review

O colecție de povestiri pline de fantezie, farmec și îndrăzneală, a căror alunecare spre fantastic este controlată cu grijă. Atmosfera pe care o creează persistă multă vreme după ce lectura s-a încheiat, iar sub influența ei vedem lumea într-o lumină cu totul nouă.

Chicago Tribune
Haruki Murakami
Haruki Murakami
Autor

Unul dintre cei mai populari scriitori japonezi contemporani, Haruki Murakami s-...

vezi autor