TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Noiembrie însângerat
Vezi
galerie

Noiembrie însângerat

de Haralamb Zincă

Titlu apărut în colecția Serie de autor Haralamb Zincă. Publisol la Publisol

Id: #387936

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Noiembrie 1940. România este îndoliată după asasinarea economistului Si politicianului Virgil Madgearu şi a savantului și omului politic Nicolae Iorga de către două comandouri legionare. Crimele au fost comise, se pare, ca represalii în urma Masacrului de la Jilava şi a asasinării lui Comeliu Zelea-Codreanu (Iorga fiind considerat de membrii Gărzii de Fier drept autorul moral al uciderii Căpitanului). Executarea în stil mafiot a celor doi a stârnit, de-a lungul timpului, o mulţime de întrebări. Vreme de două decenii, Haralamb Zincă s-a adâncit în studierea arhivelor, a dosarelor secrete, a declaraţiilor şi a cărţilor scrise în epocă şi mai târziu despre evenimentele din acel „noiembrie insângerat". Cartea pe care o aveţi inainte ne luminează anumite aspecte ale acelei perioade şi încearcă să răspundă cât mai clar unei serii de întrebări:
Cine a dat ordinul pentru asasinarea lui Virgil Madgearu şi a lui Nicolae Iorga?
Câţi legionari au făcut parte, de fapt, din comandourile ucigaşe? Traian Boeru a susţinut, de-a lungul a două decenii, că este nevinovat, că n-a participat la asasinarea lui Madgearu şi nici la cea a lui Iorga. A fost el asasinul principal sau doar un ţap ispăşitor?
Cine a descoperit, de fapt, cadavrul profesorului Iorga? De câte ori a fost împuşcat Nicolae Iorga? Ce a fost adevărat şi ce a fost născocit sau trecut cu vederea în docu-mentele vremii?

extinde
 

Detalii produs

Autor: Haralamb Zincă

Data apariției: octombrie 2021

ISBN: 9786069605486

Copertă: Paperback

Număr pagini: 400

Limbă: Română

Dimensiuni: 11x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Publisol

Haralamb Zincă
Haralamb Zincă
Autor

Haralamb Zincă, pseudonimul literar al lui Hary Isac Zilberman, (n. 4 iulie 1923...

vezi autor