TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Intimitate și alte povestiri HF-HAK-INTIAP-18-N-001
Vezi
galerie

Intimitate și alte povestiri

de Hanif Kureishi

Titlu apărut în colecția Raftul Denisei la Humanitas Fiction

Id: #255734

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Inclus de The Times pe lista celor mai mari 50 de scriitori britanici de după 1945, Hanif Kureishi este un prozator, dramaturg și scenarist multipremiat: a câștigat prestigiosul Whitbread Award și a primit două nominalizări la Oscar pentru cel mai bun scenariu. Opera lui este tradusă în 36 de limbi.

 

Una dintre cele mai bune cărți ale lui Hanif Kureishi, Intimitate pune în lumină, cu sinceritate dusă până la cruzime, temerile și dorințele care îl pot determina pe un bărbat să-și părăsească partenera și copiii. Alături de „Licărire”, „Străini când ne întâlnim” și „Spleen”, cele trei povestiri incluse în volum, romanul stă la baza filmului Intimitate, regizat de Patrice Chéreau, cu Mark Rylance și Kerry Fox în rolurile principale.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Hanif Kureishi

Traducător: Elena Ciocoiu

Data apariției: septembrie 2018

Titlu original: Intimacy

ISBN: 978-606-779-390-1

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 216

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas Fiction

 

Din blogul Cartepedia

Romeo Aurelian Ilie Romeo Aurelian Ilie

,,Jay și Susan au împreună doi copii. Viața lor de familie este însă în mare impas. Ros de rutina domestică alături de Susan, Jay își face rost de o amantă, ceea ce complică lucrurile și mai mult, întru......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

„Cea mai minuțioasă și dureroasă vivisecție a neliniștii sexuale masculine. […] Să spui adevărul este întotdeauna riscant, iar Kureishi îl spune cu seriozitate, cu tandrețe și cu o îndrăzneală neliniștitoare.”

Mail on Sunday

„Proza sinceră și concisă a lui Kureishi compensează detașarea uneori nemiloasă — mai ales în ceea ce o privește pe Susan — printr-o analiză onestă a defectelor lui Jay. Faptul că el înțelege și suferă consecințele emoționale ale acțiunilor sale transformă romanul lui Kureishi — care ar fi putut ramâne o variațiune a poveștii unui adulter (veche de când lumea) — într-o sfâșietoare investigare a trădării ca formă de reinventare.”

Publishers Weekly

„Dacă, așa cum credea Updike, datoria unui scriitor este să spună ceea ce consideră că-i adevărat, Kureishi a reușit pe deplin: sinceritatea romanului său se plasează la limita suportabilității.”

Observer
Hanif Kureishi
Hanif Kureishi
Autor

Hanif Kureishi, scriitor de origine pakistanezo-britanică, s-a născut în 1954 în...

vezi autor