TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Nimicul HF-HAK-NIMICU-19-N-001
Vezi
galerie

Nimicul

de Hanif Kureishi

Titlu apărut în colecția Raftul Denisei la Humanitas Fiction

Id: #258671

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Cel mai recent roman al lui Kureishi, Nimicul, este o fantezie strălucită în jurul triunghiului soț-soție-amant, în care până şi jocul referințelor literare şi cinematografice te acaparează.

 

Inclus de The Times pe lista celor mai mari 50 de scriitori britanici de după 1945, Hanif Kureishi este un prozator, dramaturg și scenarist multipremiat: a câștigat prestigiosul Whitbread Award și a primit două nominalizări la Oscar pentru cel mai bun scenariu. Opera lui este tradusă în 36 de limbi.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Hanif Kureishi

Traducător: Cristian Ionescu

Data apariției: ianuarie 2019

Titlu original: The Nothing

ISBN: 978-606-779-474-8

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 168

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas Fiction

Teme: adevăr, conflict, iubire, trădare

 

Din blogul Cartepedia

Valentin Derevlean Valentin Derevlean

,,Waldo a fost toată viața lui un răsfățat al sorții. A avut succes, a câștigat o mulțime de bani, e în continuare văzut ca o vedetă în breaslă, are o soție cu mult mai tânără decât el. Însă acum e izol......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

„Cel de-al șaptelea roman al lui Hanif Kureishi are un umor diabolic: sex, gelozie, escrocherii sentimentale, neajunsurile vârstei, autodistrugere, scatologie — toate sunt concentrate în Nimicul, o carte despre un triunghi conjugal cu o intrigă de film noir. […] În universul închis și claustrofobic al casei sale, arogantul Waldo pune în scenă ultima lui capodoperă. În răzbunarea bătrânului regizor simțim «piesa în piesă» a lui Hamlet, capacitatea de manipulare a lui Iago, gelozia lui Othello și puterile supranaturale ale lui Prospero.”

The Times

„Aparent, Nimicul e o comedie de moravuri, satirizând o elită artistică din Londra zilelor noastre, dar în spatele cortinei descoperi un extraordinar mecanism al voyeurismului și perversității și un joc de oglinzi în care nu mai știi cine e victima și cine călăul, cine minte și cine spune adevărul.”

Le Figaro

„O carte ca un pumn în plex.”

Boston Globe

„Nimeni nu privește mai atent și mai necruțător lumea noastră.“

William Boyd
Hanif Kureishi
Hanif Kureishi
Autor

Hanif Kureishi, scriitor de origine pakistanezo-britanică, s-a născut în 1954 în...

vezi autor