TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Umbra muntelui AL-GDR-UMBRAM-16-N-001
Vezi
galerie

Umbra muntelui

de Gregory David Roberts

Id: #247311

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Explorează romanul anului!

Povestea deținutului australian care a reușit să evadeze din închisoare, începută în „Shantaram” și reluată în „Umbra muntelui”, a cucerit peste 5 milioane de cititori din întreaga lume.

„Sursa tuturor lucrurilor, lumina, are mai multe forme decât sunt stele pe cer. Un singur gând frumos este suficient pentru a o face să strălucească. Însă o singură greșeală poate pârjoli o întreagă pădure în suflet, ascunzând toți aștrii de pe cer.” Așa deschide Gregory David Roberts un nou capitol din viața fostului deținut australian Lin, implicat apoi în afacerile mafiei locale din Bombay. Mai multe experiențe spirituale fac lumină în peisajul urban dominat de regi ai drogurilor, polițiști corupți și crime misterioase. De-a lungul firului narativ sinuos, schimburile de replici dure, între traficanții de droguri, se întrepătrund cu pasajele de înțelepciune hindusă, învăluită uneori în fum de canabis.

Acțiunea începe cu revenirea lui Lin dintr-o misiune de contrabandă într-un Bombay care s-a schimbat prea mult, în prea puțin timp. Mulți dintre prietenii lui au dispărut, iar noua conducere a mafiei se bazează exclusiv pe violență într-un joc care pare să fi scăpat de sub control. Întâlnirea cu un om sfânt, cu aură legendară, pune sub semnul întrebării tot ce învățase Lin până atunci despre viață și iubire. În prim-plan reapare și Karla, dragostea sa neîmplinită, alături de care Lin va experimenta o intensă căutare lăuntrică și o reînviere, refugiindu-se pe un munte al înțelepților hinduși, în timpul războiului dintre bandele mafiote. Cartea mustește de autenticitatea experienței povestite la prima mână. Autorul a fost cândva cel mai căutat infractor din Australia – la rândul lui, a reușit să evadeze din închisoare după ce a fost condamnat pentru jaf armat.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Gregory David Roberts

Traducător: Raluca Tănăsescu, Christian Tănăsescu

Data apariției: decembrie 2016

ISBN: 978-606-783-032-3

Copertă: Hardcover

Număr pagini: 864

Limbă: Română

Dimensiuni: 15x22 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Allfa

Teme: aventură, iubire

 

Opinii editoriale

„O serie de întâlniri neașteptate, morți misterioase și întorsături de situație vor arunca cititorul dintr-o scenă amețitoare într-alta.”

The Independent

„Adevărurile eterne și experiențele revelatoare constituie esența acestei cărți.” 

Financial Times

„Aproape 900 de pagini de evadare pură.” 

Sunday Times

„Prima carte a fost un mare succes, iar acest volum nu va face excepție.” 

Library Journal
Gregory David Roberts
Gregory David Roberts
Autor

Gregory David Roberts este un scriitor australian celebru pentru povestea deținu...

vezi autor