TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Proiectul Rosie (Vol. 1) (Top 10+) PO-GRS-PRTRVI-21-N-001
Vezi
galerie

Proiectul Rosie (Vol. 1) (Top 10+)

de Graeme Simsion

Titlu apărut în colecția Top 10+ la Polirom

Id: #371348

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Trilogia Rosie. Ediție de buzunar
 

Descriere produs

Romanul de debut al lui Graeme Simsion, Proiectul Rosie, a fost tradus în patruzeci de limbi, recompensat în 2012 cu Victorian Premier’s Award pentru manuscrise inedite şi s-a aflat printre finaliştii la International IMPAC Dublin Literary Award


Proiectul Rosie este o sublimă şi, la prima vedere, imposibilă poveste de dragoste. La treizeci şi nouă de ani, Don Tillman, un profesor de genetică suferind – fără să ştie – de sindromul Asperger, e încă burlac. Deşi e deştept şi arătos, nu prea are noroc în dragoste. Dar de data asta e hotărît să reuşească. De aceea a iniţiat Proiectul Soţia, pe baza unui chestionar de şaisprezece pagini, care îl va ajuta să-şi afle partenera perfectă prin eliminarea pas cu pas a tipurilor feminine nepotrivite: veganele, microbistele, creaţionistele, fumătoarele, ignorantele, homeopatele... Numai că frumoasa Rosie, care dă buzna în viaţa lui, e exact pe dos: munceşte într-un bar, e vegetariană, fumează şi, în plus, încearcă să dea de urma tatălui ei biologic. „Cea mai incompatibilă femeie din lume”, conchide Don. Şi totuşi se lasă implicat, fără să ştie prea bine de ce, într-un nou proiect: s-o ajute pe Rosie să-şi găsească tatăl prin intermediul unor mostre de ADN prelevate pe ascuns. Şi să descopere că dragostea şi viaţa nu urmează întotdeauna regulile ştiinţei.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Graeme Simsion

Traducător: Ioana Văcărescu

Data apariției: aprilie 2021

Titlu original: The Rosie Project

ISBN: 9789734671687

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 312

Limbă: Română

Dimensiuni: 10,6x18 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: destin, iubire

 

Opinii editoriale

Romanul de debut al lui Graeme Simsion e un basm din epoca noastră. La fel ca povestea Frumoasei și Bestiei sau cea a Printului transformat în broscoi, e o parabolă despre puterea izbăvitoare a iubirii... Avem de-a face cu un roman spiritual și amuzant, al cărui umor e accentuat de narațiunea la persoana întâi, într-un stil inexpresiv. Cititorul e mereu cu un pas înaintea lui Don – și totusi, acesta mai ascunde câteva surprize. Sa sperăm că Simsion va continua în același fel.

Express

Aflat într-o poziție privilegiată, cititorul poate observa fiecare gafă pe care o face Don, dar simte în același timp o simpatie acută față de acest personaj, a cărui evaluare rece a normelor sociale ilogice e reprodusă cu o detașare și o acuratețe ce stârnesc hohote de râs.

The Independent
Graeme Simsion
Graeme Simsion
Autor

Născut în Noua Zeelandă şi stabilit în Australia, Graeme Simsion este, după cum...

vezi autor