TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Un proiect sângeros AR-GMB-UN00PS-17-N-001
Vezi
galerie

Un proiect sângeros

de Graeme Macrae Burnet

Titlu apărut în colecția Musai la Art

Id: #248875

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Documente legate de cazul lui Roderick Macrae
 

Descriere produs

Finalist Man Booker Prize 2016


Un Cu sânge rece plasat în atmosfera austeră a unui sat scoțian din secolul al XIX-lea.


O triplă crimă petrecută într-o comunitate mică de arendași din Scoţia anului 1869 duce la arestarea tânărului Roderick Macrae, în vârstă de şaptesprezece ani. Nu există nicio îndoială că el este făptaşul, însă ce motive a avut să comită un gest atât de atroce și de sângeros?


Gândit ca o serie de documente descoperite de autor, romanul excelează în reconstituirea lumii respective, în subtilitatea și complexitatea cu care e conturat personajul principal. Permanenta schimbare a perspectivei în stil Rashomon – trecem prin declarațiile sătenilor, prin relatarea făptașului, prin rapoartele medicale și evaluările psihologice sau prin transcrierea procesului – îi alcătuiește criminalului un portret contradictoriu și-i lasă cititorului toată plăcerea de-a reinterpreta faptele pe măsură ce paginile se succed.


Un proiect sângeros, de Graeme Macrae Burnet, este un roman-puzzle inteligent construit, tulburător și fascinant.

 

Una dintre sursele de inspirație pentru Un proiect sângeros a fost un caz din secolul al XIX-lea când un țăran francez numit Pierre Rivière și-a ucis trei membri ai familiei și apoi a scris o relatare elocventă despre asta. Mă fascinează această aparentă contradicție între asemenea acte violente și o scriere articulată.“ – Graeme Macrae Burnet

extinde
 

Detalii produs

Autor: Graeme Macrae Burnet

Traducător: Alex Văsieş

Data apariției: mai 2017

Titlu original: His Bloody Project

ISBN: 978-606-710-476-9

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 480

Limbă: Română

Dimensiuni: 13,5x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Art

Teme: anchetă, moarte

 

Din blogul Cartepedia

Vlad Zver Vlad Zver

,,Tânărul de șaptesprezece ani, Roderick Macrae, este autorul unei triple crime sângeroase într-o mică comunitate din Scoția. O adolescentă, un copil de trei ani și tatăl acestora sunt victimele. Roderi......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

Mulți autori de ficţiune, de la Henry James la Vladimir Nabokov, au folosit un narator necreditabil pentru a crea ambiguitate, a spori suspansul şi a ascunde o poveste alternativă printre rândurile textului tipărit. Burnet face toate astea şi multe altele în această captivantă poveste de epocă despre patos şi violenţă, într-o Scoţie a secolului al XIX-lea. Are toate elementele unui crime thriller, dar şi ceva din analiza socială a unui roman de Thomas Hardy.

Wall Street Journal

Un thriller de-a dreptul ingenios, la fel de complex şi de derutant ca nişte trepte imaginate de Escher.

Daily Express

La jumătatea drumului dintre thriller și studiu sociologic al unui sistem economic exploatator cu bizare ecouri care ajung până în zilele noastre, Un proiect sângeros e o lectură palpitantă și relevantă.

Newsweek
Graeme Macrae Burnet
Graeme Macrae Burnet
Autor

Primul roman al lui Graeme Macrae Burnet (n. 1967), Dispariția lui Adèle Bedeau...

vezi autor