TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Ceea ce datorăm PO-GHB-CEEACD-18-N-001
Ceea ce datorăm
Vezi
galerie

Ceea ce datorăm

de Golnaz Hashemzadeh Bonde

Titlu apărut în colecția Biblioteca Polirom la Polirom

Id: #252822

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

O revelaţie a literaturii contemporane suedeze, roman vîndut în peste 25 de ţări

Romanul Ceea ce datorăm aduce pe scena ficţiunii contemporane o voce impetuoasă, dar necesară, o voce care se naşte din trauma şi pierderea asimilate încetul cu încetul, un fenomen care îşi lasă urmele asupra generaţiilor viitoare.

Nahid mai are şase luni de trăit. Sau cel puţin aşa spun medicii. La cincizeci de ani, „pierderea” nu îi este străină. Dar acum, cînd a ajuns pe marginea unei prăpăstii, genunea propriei morţi, şi tocmai a aflat că fiica ei, Aram, urmează să nască, Nahid trebuie să se lupte cu furia ce abia i se naşte în suflet, dar şi cu o durere nestăvilită a cărei apăsare o simte de mult. În viaţa de dinainte, din Iran, şi în viaţa ei de refugiată, în Suedia, Nahid a învăţat să supravieţuiască. Ce nu ştie însă este să trăiască pur şi simplu; nu s-a priceput niciodată s-o facă şi nici n-a avut şansa. Ca o izbucnire furioasă, aproape ca primul ţipăt al unui nou-născut, acest roman extraordinar ne face să ne întrebăm: ce lăsăm în urmă pentru copiii noştri? Ce le datorăm celor pe care-i iubim? Putem fi vreodată cu adevărat liberi?

extinde
 

Detalii produs

Autor: Golnaz Hashemzadeh Bonde

Traducător: Gabriella Eftimie

Data apariției: februarie 2018

ISBN: 978-973-46-7182-3

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 208

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: adevăr

 

Opinii editoriale

„Romanul unei călătorii fascinante între Iranul trecutului şi Suedia de azi” 

Fönstret

„Pendulînd între teme dificile, care pot aluneca în orice clipă în abordări nepotrivite, Hashemzadeh Bonde reuşeşte să creeze o poveste fără urmă de sentimentalism şi să redea atît de fidel vocea lui Nahid, încît aproape uiţi că în spatele acestei voci e un scriitor.”

Expressen

„Hashemzadeh Bonde surprinde fără greş nuanţele unui melanj emoţional alcătuit din furie, întuneric, durere în faţa unui destin implacabil...”

Göteborgs-Posten
Golnaz Hashemzadeh Bonde
Golnaz Hashemzadeh Bonde
Autor

Golnaz Hashemzadeh Bonde s-a născut în Iran, în 1983, şi a fugit alături de pări...

vezi autor